Temos
NiQuitin
Vaistinis preparatas: NiQuitin
Puslapis: 1


PREPARATO CHARAKTERISTIKŲ SANTRAUKA

1. VAISTINIO PREPARATO PAVADINIMAS

NiQuitin 7 mg/ 24 val. transderminis pleistras

2. KOKYBINĖ IR KIEKYBINĖ SUDĖTIS

Viename transderminiame 7 cm² pleistre yra 36 mg nikotino (5,1 mg/cm2). Per 24 valandas išsiskiria 7 mg nikotino.

Visos pagalbinės medžiagos išvardytos 6.1 skyriuje.

3. FARMACINĖ FORMA

Transderminis pleistras.

Pleistras yra stačiakampio formos ir sudarytas iš skaidraus pagrindo ir permatomo, prieš vartojimą nuplėšiamo, išorinio apsauginio sluoksnio. Ant pleistro pagrindo baltu rašalu užrašyta „NCQ 7“.

4. KLINIKINĖ INFORMACIJA

4.1 Terapinės indikacijos

NiQuitin vartojamas nikotino abstinencijos simptomams, įskaitant nenumaldomą norą rūkyti, lengvinti. Jei yra galimybė, metus rūkyti NiQuitin turėtų būti vartojamas kartu su elgsenos programa.

4.2 Dozavimas ir vartojimo metodas

Pleistrus reikia vartoti kaip toliau nurodyta. Prieš pradėdami gydytis, pacientai turi būti nusiteikę mesti rūkyti. Nors metant rūkyti labai tikėtina, kad pacientas vėl pradės rūkyti, tačiau šiuo laikotarpiu pacientams rūkyti yra draudžiama. Tuo metu negalima vartoti jokių kitų nikotino produktų. Kartu rekomenduojama elgsenos programa, nes ji yra naudinga metant rūkyti.

Suaugę (įskaitant senyvo amžiaus) pacientai

NiQuitin pleistrą reikia klijuoti vieną kartą per parą tuo pačiu laiku (geriausia vos pabudus) ant neplaukuotos, švarios, sausos odos ir laikyti 24 valandas. Iš apsauginio paketėlio išimtą NiQuitin pleistrą reikia iš karto klijuoti ant odos. Nereikėtų jo klijuoti ant pažeistos, paraudusios ar sudirgintos odos. Po 24 valandų pleistrą reikia nuplėšti ir kitoje vietoje užklijuoti naują. Pleistro negalima laikyti ilgiau kaip 24 valandas. Ant tos pačios odos vietos jo negalima klijuoti nepraėjus 7 paroms. Vienu metu galima laikyti tik vieną priklijuotą pleistrą.

Prieš einant miegoti, pleistrą galima nuimti. Tačiau, kad būtų pasiektas geriausias poveikis, mažinantis potraukį rūkyti ryte, pleistrą rekomenduojama laikyti 24 valandas.

Gydymas NiQuitin pradedamas nuo NiQuitin 21 mg/ 24 val. pleistro. Vėliau gydoma toliau pateikta tvarka.

Dozė Trukmė

1 gydymo etapas. NiQuitin 21 mg/ 24 val. 6 savaitės

2 gydymo etapas. NiQuitin 14 mg/ 24 val. kitos 2 savaitės

3 gydymo etapas. NiQuitin 7 mg/ 24 val. paskutinės 2 savaitės

Nedaug rūkantiems žmonėms, kurie per dieną surūko mažiau kaip 10 cigarečių, gydymą rekomenduojama pradėti nuo 2 etapo (14 mg/24 val.) ir tęsti 6 savaites, po to 2 savaites vartoti NiQuitin 7 mg/24 val. pleistrus.

Pacientams, kuriems naudojant NiQuitin 21 mg/ 24 val. pleistrą pasireiškė ir per kelias dienas neišnyko stiprus šalutinis poveikis (žr. 4.4 skyrių „Specialūs įspėjimai ir atsargumo priemonės“), turėtų būti skiriamas NiQuitin 14 mg/ 24 val. pleistras ir juo gydoma 6 savaites. Po to reikia pradėti 2 savaičių gydymo NiQuitin 7 mg/ 24 val. pleistru etapą. Jeigu simptomai išlieka, pacientui reikėtų pasikonsultuoti su sveikatos priežiūros specialistu.

Kitas puslapis >>>


Vaistų ir ligų katalogas   Kontaktai

Vaistai, ligos, sveikata, kainos