Temos
CHLOE
Vaistinis preparatas: CHLOE
Puslapis: 1


PREPARATO CHARAKTERISTIKŲ SANTRAUKA

1. VAISTINIO PREPARATO PAVADINIMAS

CHLOE 35 mikrogramai /2 mg plėvele dengtos tabletės

2. KOKYBINĖ IR KIEKYBINĖ SUDĖTIS

Kiekvienoje gelsvai oranžinėje plėvele dengtoje tabletėje yra 35 mikrogramai etinilestradiolio ir 2 mg ciproterono acetato.

Baltose (placebo) tabletėse veikliųjų medžiagų nėra.

Pagalbinės medžiagos:

Gelsvai oranžinėje plėvele dengtoje tabletėje yra 68,8 mg laktozės monohidrato.

Baltose (placebo) tabletėse yra 70,9 mg laktozės monohidrato.

Visos pagalbinės medžiagos išvardytos 6.1 skyriuje.

3. FARMACINĖ FORMA

Plėvele dengta tabletė.

Veikliosios tabletės yra gelsvai oranžinės, abipus išgaubtos, dengtos plėvele.

Neveikliosios (placebo) tabletės yra baltos, abipus išgaubtos.

4. KLINIKINĖ INFORMACIJA

4.1 Terapinės indikacijos

Moterų ligų, priklausomų nuo androgenų, pvz., spuogų, ypač giliųjų bei susijusių su seborėja, uždegiminių ar mazginių formų (pvz., papulinių pustulinių, mazginių pūslinių spuogų), androgeninės alopecijos, nedidelio hirsutizmo gydymui. CHLOE turi kontraceptinį poveikį, bet neskiriama tik kaip kontraceptikas, o vartotina, kai reikalinga kontracepcija gydant nuo androgenų priklausančius sutrikimus.

4.2 Dozavimas ir vartojimo metodas

Kad pasireikštų laukiamas gydomasis ir kontraceptinis poveikis, CHLOE reikia gerti reguliariai. CHLOE vartojimo būdas yra toks pat, kaip daugumos kitų sudėtinių geriamų kontraceptinių tablečių. CHLOE rekomenduotina gerti mažiausiai dar 3 – 4 mėnesius po simptomų išnykimo. Jei po kelių savaičių ar mėnesių po gydymo sutrikimo simptomai atsinaujina, gydymą CHLOE galima pakartoti.

Kaip vartoti CHLOE

Tabletes iš pakuotės reikia imti nurodyta kryptimi ir gerti po vieną per parą kasdien maždaug tuo pačiu laiku. Jeigu reikia, galima užsigerti skysčiu. 28 dienas iš eilės geriama po vieną tabletę per parą. Po septynių dienų placebo tablečių vartojimo reikia pradėti gerti tabletes iš naujos pakuotės. Išgėrus paskutinę veikliąją tabletę, po 23 dienų prasideda kraujavimas. Pradėjus gerti naujos pakuotės tabletes, kraujavimas dar gali tęstis.

Kaip pradėti gerti pirmosios CHLOE pakuotės tabletes

Jeigu moteris nevartojo hormoninės kontracepcijos (paskutinį mėnesį).

Moteris turi pradėti gerti tabletes pirmąją mėnesinių ciklo dieną (t.y., pirmąją mėnesinių kraujavimo dieną). Galima pradėti vartoti ir nuo 25 ciklo dienos, bet tuomet pirmąsias septynias pirmojo ciklo dienas reikia naudotis papildomais barjeriniais kontracepcijos metodais.

Sudėtinių kontraceptinių tablečių (SKT) pakeitimas.

Geriausia CHLOE pradėti vartoti iš karto kitą dieną išgėrus paskutinę ankstesniųjų sudėtinių kontraceptinių tablečių (SKT) veikliąją tabletę. Galima pradėti ne vėliau, kaip kitą dieną po įprastinio laikotarpio be tablečių arba baigus gerti ankstesnio kontraceptiko placebo tabletes.

Kontraceptiko, kurio sudėtyje yra tik progestageno (tablečių, injekcijų tirpalo, implanto), arba progestageną išskiriančios gimdos sistemos (gimdos spiralės ( IUS), keitimas.

Kitas puslapis >>>


Vaistų ir ligų katalogas   Kontaktai

Vaistai, ligos, sveikata, kainos