Temos
MIGRIPTAN
Vaistinis preparatas: MIGRIPTAN
Puslapis: 1


PREPARATO CHARAKTERISTIKŲ SANTRAUKA

1. VAISTINIO PREPARATO PAVADINIMAS

MIGRIPTAN 50 mg tabletės

2. KOKYBINĖ IR KIEKYBINĖ SUDĖTIS

Vienoje tabletėje yra sumatriptano sukcinato kiekis, atitinkantis 50 mg sumatriptano.

Pagalbinės medžiagos:

Vienoje tabletėje yra 199 mg laktozės.

Visos pagalbinės medžiagos išvardytos 6.1 skyriuje.

3. VAISTO FORMA

Tabletė

Rausvos, ovalo formos, abipus išgaubtos tabletės su laužimo vagele vienoje pusėje.

4. KLINIKINĖ INFORMACIJA

4.1 Terapinės indikacijos

Neatidėliotinas migrenos priepuolių, pasireiškiančių su aura arba be jos, gydymas.

4.2 Dozavimas ir vartojimo metodas

Migrenos priepuolių profilaktikai sumatriptano tablečių vartoti negalima.

Rekomenduojama skubi migrenos monoterapija sumatriptanu. Sumatriptaną vartoti kartu ergotaminu ar ergotamino dariniais (įskaitant metisergidą) negalima (žr. 4.3 skyrių).

Sumatriptano reikia išgerti kiek galima anksčiau prasidėjus migrenos priepuoliui, bet ir vėlesniu priepuolio laiku išgerto vaistinio preparato veiksmingumas yra toks pat.

Vartoti didesnes už toliau rekomenduojamas dozes negalima.

Suaugusieji

Rekomenduojama vienkartinė dozė suaugusiesiems  50 mg. Kai kuriems pacientams gali prireikti 100 mg dozės.

Rekomenduojama gerti 50 mg sumatriptano dozę, visgi reikia atsižvelgti į tai, kad ir to paties, ir skirtingų pacientų migrenos priepuoliai gali būti įvairaus sunkumo. Klinikinių tyrimų duomenimis, 25100 mg dozės buvo daug veiksmingesnės už placebą, bet 25 mg dozė buvo statistiškai reikšmingai mažiau veiksminga nei 50 mg ar 100 mg dozės.

Jei paciento organizmas nereaguoja į pirmąją sumatriptano dozę, antros dozės to paties priepuolio metu vartoti negalima. Sumatriptano galima išgerti, jeigu prasideda naujas priepuolis.

Jeigu po pirmosios dozės išgėrimo simptomai išnyksta, bet vėl atsinaujina , per 24 valandas galima išgerti 1 ar 2 papildomas dozes, darant tarp jų ne trumpesnę kaip 2 valandų pertrauką, tačiau per šį laikotarpį galima suvartoti ne daugiau kaip 300 mg.

Tabletę reikia nuryti visą užsigeriant vandeniu.

Vaikai ir paaugliai (jaunesni nei 18 metų)

Sumatriptano tablečių poveikis jaunesniems kaip 12 metų vaikams netirtas. Turimi klinikinių tyrimų duomenys nepatvirtino, kad vaikus ir paauglius (1217 metų) galima gydyti geriamuoju sumatriptanu (žr. 5.1 skyrių). Taigi vaikams ir paaugliams gerti sumatriptano tablečių nerekomenduojama.

Senyvi pacientai

Vyresnių kaip 65 metų pacientų gydymo sumatriptanu patirtis yra ribota. Vaistinio preparato farmakokinetika senyvų pacientų organizme ištirta nepakankamai. Sumatriptano vartoti vyresniems kaip 65 metų pacientams nerekomenduojama tol, kol nebus sukaupta daugiau klinikinių tyrimų duomenų.

Kepenų funkcijos nepakankamumas

Pacientai, kuriems yra lengvas ar vidutinio sunkumo kepenų funkcijos nepakankamumas: jeigu yra lengvas ar vidutinio sunkumo kepenų funkcijos sutrikimas, rekomenduojama apgalvotai vartoti mažas 2550 mg dozes.

4.3 Kontraindikacijos

Kitas puslapis >>>


Vaistų ir ligų katalogas   Kontaktai

Vaistai, ligos, sveikata, kainos