Temos
Manti mėtų skonio
Vaistinis preparatas: Manti mėtų skonio
Puslapis: 1


PREPARATO CHARAKTERISTIKŲ SANTRAUKA

1. VAISTINIO PREPARATO PAVADINIMAS

Manti mėtų skonio kramtomosios tabletės

2. KOKYBINĖ IR KIEKYBINĖ SUDĖTIS

Vienoje tabletėje yra:

aliuminio hidroksido 200 mg

magnio hidroksido 200 mg

simetikono 25 mg

Visos pagalbinės medžiagos išvardytos 6.1 skyriuje.

3. FARMACINĖ FORMA

Kramtomosios tabletės.

4. KLINIKINĖ INFORMACIJA

4.1 Terapinės indikacijos

Simptominiam padidėjusio skrandžio rūgštingumo, gydymui, kai yra dispepsija, rėmuo, skrandžio ir dvylikapirštės žarnos opa, gastroezofaginis ir duodenogastrinis refliuksas, gastroenteritas, diafragmos stemplinės dalies išvarža

4.2 Dozavimas ir vartojimo metodas

Suaugusiems ir vyresniems negu 12 metų vaikams: gerti po 1-3 tabletės tarp valgymų, prieš miegą ar atsiradus ligos simptomams. Per dieną galima išgerti ne daugiau kaip 8 tabletes.

Prieš nuryjant tabletes reikia gerai sukramtyti.

4.3 Kontraindikacijos

Padidėjęs jautrumas veikliajai arba bet kuriai pagalbinei medžiagai.

Negalima vartoti, kai yra sunkus inkstų funkcijos nepakankamumas. Atsargiai reikia vartoti esant lėtinami inkstų funkcijos nepakankamumui, ypač tais atvejais, kai atliekama dializė. Sergant lėtiniu inkstų nepakankamumu ir geriant dideles aliuminio hidroksido dozes fosfatų surišimui, organizme susikaupia aliuminis; tokiems ligoniams atliekant dializę, gali pablogėti su dialize susijusi osteoporozė, encefalopatija, miopatija ar mikrocistinė anemija. Negalima skirti sergantiems fenilketonurija, Alzhaimerio liga, sisteminėmis skeleto ligomis ir jaunesniems negu 6 metų amžiaus vaikams.

4.4 Specialūs įspėjimai ir atsargumo priemonės

Šio vaisto negalima vartoti sergant inkstų ligomis, išskyrus tuos atvejus, kai gydytojas nustatė indikacijas ir paskyrė vaistą. Jeigu gydytojas nenurodė kitaip, vaisto negalima vartoti ilgiau kaip dvi savaites. Jeigu kartu vartojami citrusiniai vaisiai arba jų sultys, aliuminio absorbcija gali padidėti.

4.5 Sąveika su kitais vaistiniais preparatais ir kitokia sąveika

Skrandžio rūgštingumui sumažinti vartojami magnio ir aliuminio deriniai sąveikauja su daugeliu vaistų, todėl pakinta skrandžio rūgštingumas ir išsituštinimas, vaistų absorbcija ir neabsorbuojamų kompleksų susidarymas. Sąveiką galima sumažinti, jeigu rūgštingumą mažinančių vaistų išgeriama 2 valandas prieš valgį arba 2 valandas po kitų vaistų vartojimo.

Šis preparatas gali sumažinti rezorbciją ir poveikį tokių vaistų: tetraciklinų, chinolono junginių, propanololio, atenolio, kaptoprilio, izoniazido, ketokonazolio, nitrofurantino junginių, kurių sudėtyje yra geležies ir fosforo. Gali sumažėti chinino ir mekamilamino, bei padidėti salicilatų išsiskyrimas su šlapimu. Be to, šis vaistas sumažina ranitidino ir famotidino metabolizmą kepenyse. Jeigu magnio ir aliuminio junginiai vartojami kartu su natrio polistireno sulfonato dervomis, organizme gali susidaryti sisteminė alkalozė.

4.6 Nėštumo ir žindymo laikotarpis

Kitas puslapis >>>


Vaistų ir ligų katalogas   Kontaktai

Vaistai, ligos, sveikata, kainos