Temos
Medetkų tinktūra Valentis
Vaistinis preparatas: Medetkų tinktūra Valentis
Puslapis: 1


PREPARATO CHARAKTERISTIKŲ SANTRAUKA

VAISTINIO PREPARATO PAVADINIMAS

Medetkų tinktūra Valentis 1:10 burnos gleivinės ir odos tirpalas

KOKYBINĖ IR KIEKYBINĖ SUDĖTIS

1 ml sudėtis: 1 ml medetkų žiedų tinktūros (1:10, ekstrahentas 70 % (V/V) etanolis).

VAISTO FORMA

Burnos gleivinės ir odos tirpalas.

KLINIKINĖ INFORMACIJA

Terapinės indikacijos

Preparatas skatina epitelio atsinaujinimą ir opų gijimą, todėl tinka pragulų, odos nušalimo, nudegimo, smulkių traumų (patempimo, išnirimo, kraujosruvos) gijimui skatinti. Be to, mažos koncentracijos medetkų tinktūros tirpalas tinka skalavimui sergant burnos gleivinės, gerklės, migdolinių liaukų uždegimu, odos ir gleivinės išopėjimu ar nubrozdinimu.

Dozavimas ir vartojimo metodas

Pažeistą vietą 2 – 3 kartus per dieną reikia patepti keliais mililitrais tinktūros ir švelniai pamasažuoti. Ant pažeistos vietos galima uždėti tinktūros tirpalo (1 : 3) kompresą ir aptvarstyti. Procedūrą reikia kartoti 5 – 6 dienas. Tinktūros negalima tepti ant atviros žaizdos, šlapiuojančios egzemos ir gleivinės. Gerklei skalauti reikia įpilti arbatinį šaukštelį tinktūros į stiklinę virinto vandens ir tokiu tirpalu skalauti gerklę daug kartų per dieną.

Kontraindikacijos

Medetkų tinktūros vartoti negalima, jei yra padidėjęs jautrumas astrinių šeimos augalams.

Specialūs įspėjimai ir atsargumo priemonės

Vaisto sudėtyje yra ne mažiau kaip 65 % (V/V) etanolio, todėl ligoniai, sergantys kepenų uždegimu, epilepsija, alkoholikai, žmonės po smegenų traumos šio preparato turi vartoti atsargiai.

Sąveika su kitais vaistiniais preparatais ir kitokia sąveika

Nepastebėta.

Nėštumo ir žindymo laikotarpis

Nors žalingo medetkų preparatų poveikio vaisiui nepastebėta, tačiau vaisto nėščioms moterims vartoti nerekomenduojama, kadangi jo sudėtyje yra ne mažiau kaip 65 % (V/V) etanolio. Ar preparato sudėtyje esančių junginių patenka į motinos pieną, neištirta, todėl žindyvėms jo vartoti nepatariama.

Poveikis gebėjimui vairuoti transportą valdyti mechanizmus

Preparatą vartoti saugu. Jis, vartojamas rekomenduojamomis dozėmis, gebėjimui reaguoti bei vairuoti automobilį įtakos nedaro.

Nepageidaujamas poveikis

Retkarčiais atsiranda alerginė ar į ją panaši reakcija (dilgėlinė, niežėjimas). Ant pažeistos vietos vaisto vartojant ilgiau, medetkų spiritinė ištraukos sudedamosios dalys gali sukelti odos uždegimą (oda patinsta, atsiranda pūslių) arba egzemą. Minėti pokyčiai nutraukus medikamento vartojimą praeina savaime.

Perdozavimas

Vaistas nežalingas. Jo sudėtyje nuodingų ir stipriai veikiančių medžiagų nėra. Perdozavimas sveikatai ir gyvybei nepavojingas.

FARMAKOLOGINĖS SAVYBĖS

Farmakodinaminės savybės

Kitas puslapis >>>


Vaistų ir ligų katalogas   Kontaktai

Vaistai, ligos, sveikata, kainos