Temos
Lexotanil
Vaistinis preparatas: Lexotanil
Puslapis: 1


PREPARATO CHARAKTERISTIKŲ SANTRAUKA



1. VAISTINIO PREPARATO PAVADINIMAS

Lexotanil 1,5 mg tabletės

2. KOKYBINĖ IR KIEKYBINĖ SUDĖTIS

Vienoje tabletėje yra 1,5 mg bromazepamo.

Pagalbinė medžiaga: laktozė monohidratas (96,10 mg).

Visos pagalbinės medžiagos išvardytos 6.1 skyriuje.

3. FARMACINĖ FORMA

Tabletė

Tabletės yra blyškiai gelsvos, cilindro formos, su vagele ir “Roche 1,5” žyme.

4. KLINIKINĖ INFORMACIJA

4.1 Terapinės indikacijos

Nerimas, įtampa ir kiti su nerimo sindromu susiję somatiniai ar psichiniai negalavimai.

Kaip pagalbinė priemonė gydant nerimą ar sujaudinimą, susijusius su psichikos sutrikimais, tokiais kaip nuotaikos sutrikimai ar šizofrenija.

Benzodiazepinai indikuotini tik tuomet, kai sutrikimai yra sunkūs, sukelia bejėgiškumą ar verčia individą jausti labai stiprų veiklą trikdantį stresą.

4.2 Dozavimas ir vartojimo metodas

Įprastinis dozavimas

Vidutinė dozė ambulatoriniam pacientui: po 1,5-3 mg iki trijų kartų per parą.

Sunkiais atvejais, ypač ligoninėje: po 6-12 mg du arba tris kartus per parą.

Nurodytos dozės tėra bendros rekomendacijos; dozė turi būti parenkama kiekvienam pacientui individualiai. Ambulatorinius pacientus reikia pradėti gydyti mažomis dozėmis, palaipsniui jas didinant iki optimalių. Gydyti reikia kiek galima trumpiau. Paciento būklė ir poreikis tęsti gydymą turi būti reguliariai vertinami, ypač jei pacientui nėra ligos simptomų. Bendra gydymo trukmė turėtų būti ne ilgesnė kaip 8-12 savaičių, įskaitant laipsniško dozės mažinimo periodą. Kai kuriais atvejais tenka gydyti ilgiau negu rekomenduojama; jeigu taip reikėtų, ilgiau gydyti būtų galima tik specialistui iš naujo įvertinus paciento būklę.

Specialios pacientų grupės

Lexotanil paprastai neskiriamas vaikams, bet jeigu, gydytojo nuomone, gydymas Lexotanil preparatu tinkamas, tuomet jo dozė parenkama, atsižvelgiant į mažą vaiko kūno svorį (skiriama 0,1-0,3 mg/kg kūno svorio).

Pagyvenusiems pacientams ir pacientams, kurių kepenų funkcija susilpnėjusi, dėl individualių jautrumo ir farmakokinetikos pokyčių skiriamos mažesnės dozės (žr. Specialių pacientų grupių farmakokinetika).

4.3 Kontraindikacijos

Padidėjęs jautrumas bromazepamui arba bet kuriai pagalbinei Lexotanil medžiagai.

Lexotanil kontraindikuotinas pacientams, kurių padidėjęs jautrumas benzodiazepinams, taip pat pacientams, kuriems yra sunkioji miastenija, sunkus kvėpavimo nepakankamumas, sunkus kepenų funkcijos nepakankamumas (pacientams, sergantiems sunkiu kepenų funkcijos nepakankamumu, benzodiazepinai gali sukelti encefalopatiją) ar miego apnėjos sindromas.

4.4 Specialūs įspėjimai ir atsargumo priemonės

Bendrosios nuorodos

Amnezija

Benzodiazepinai gali sukelti anterogradinę amneziją. Ji gali pasireikšti vartojant didesnes gydomąsias dozes (pastebėta vartojant 6 mg), ir jos rizika didėja didėjant dozei.

Gydymo trukmė

Kitas puslapis >>>


Vaistų ir ligų katalogas   Kontaktai

Vaistai, ligos, sveikata, kainos