Temos
Imuran
Vaistinis preparatas: Imuran
Puslapis: 1


PREPARATO CHARAKTERISTIKŲ SANTRAUKA

1. VAISTINIO PREPARATO PAVADINIMAS

Imuran 50 mg plėvele dengtos tabletės

2. KOKYBINĖ IR KIEKYBINĖ SUDĖTIS

Kiekvienoje tabletėje yra 50 mg azatioprino.

Pagalbinės medžiagos:

Kiekvienoje tabletėje yra 74 mg laktozės monohidrato.

Visos pagalbinės medžiagos išvardytos 6.1 skyriuje.

3. FARMACINĖ FORMA

Plėvele dengta tabletė

Geltona, plėvele dengta, apvali, iš abiejų pusių išgaubta tabletė, kurios vienoje pusėje įrėžta vagelė ir užrašas „GX CH1“, o kita pusė lygi.

4. KLINIKINĖ INFORMACIJA

4.1 Terapinės indikacijos

Transplantato (inksto, širdies, kepenų) atmetimo profilaktikai ir kortikosteroidų poreikio sumažinimui inkstų transplantato recipientams.

Sunkaus reumatoidinio artrito gydymas.

Sisteminės raudonosios vilkligės gydymas.

Dermatomiozito ir polimiozito gydymas.

Autoimuninio lėtinio aktyvaus hepatito gydymas.

Paprastosios pūslinės gydymas.

Mazginio poliarterito gydymas.

Autoimuninės hemolizinės anemijos gydymas.

Lėtinės rezistentiškos idiopatinės trombocitopeninės purpuros gydymas.

4.2 Dozavimas ir vartojimo metodas

Tabletės geriamos.

Transplantacija

Imuran tabletės vartojamos kaip imunosupresinis antimetabolitinis vaistas – vienos arba (dažniau) kartu su kitais preparatais (paprastai kortikosteroidais) ir procedūromis, kurios veikia imuninį atsaką. Gydomasis poveikis pasireiškia tik po kelių savaičių ar mėnesių; tada galima sumažinti kortikosteroidų dozę. Taip sumažėja ir kortikosteroidų toksiškumas, kuris yra susijęs su didelėmis dozėmis ir ilgalaikiu vartojimu.

Suaugusieji ir vaikai

Priklausomai nuo taikomos imunosupresinio gydymo schemos, pirmąją gydymo parą galima skirti iki 5 mg/kg kūno masės Imuran gerti.

Palaikomoji paros dozė turėtų svyruoti nuo 1 iki 4 mg/kg kūno masės ir turi būti skiriama atsižvelgiant į ligonio būklę ir kraujo pokyčius.

Patirtis rodo, kad gydymas Imuran dėl galimo transplantato atmetimo turėtų būti tęsiamas neribotą laiką, net jei reikia tik mažų dozių.

Dozavimas kitais atvejais

Suaugusieji ir vaikai

Įprastinė pradinė Imuran dozė yra 1 - 3 mg/kg kūno masės per parą. Ji turėtų būti keičiama šiose ribose, priklausomai nuo klinikinio atsako (kuris gali atsirasti tik po kelių savaičių ar mėnesių) ir kraujo pokyčių.

Kai vaisto terapinis poveikis tampa akivaizdus, reikėtų parinkti mažiausią palaikomąją dozę, kuri turėtų šį poveikį. Jei per 3 mėnesius paciento būklė nepagerėja, reikia nuspręsti, ar verta toliau gydyti Imuran.

Palaikomoji dozė gali svyruoti nuo mažiau kaip 1 mg/kg kūno masės per parą iki 3 mg/kg kūno masės per parą, priklausomai nuo gydomos ligos ir individualaus vaisto poveikio pacientui, taip pat nuo kraujo pokyčių.

Inkstų ir (arba) kepenų funkcijos nepakankamumas

Pacientams, sergantiems inkstų ir (arba) kepenų nepakankamumu, reikėtų skirti mažiausias gydomąsias Imuran dozes (žr. 4.4 skyrių).

Senyvo amžiaus pacientai

Kitas puslapis >>>


Vaistų ir ligų katalogas   Kontaktai

Vaistai, ligos, sveikata, kainos