Temos
HALOPERIDOL DECANOATE RICHTER
Vaistinis preparatas: HALOPERIDOL DECANOATE RICHTER
Puslapis: 1


PREPARATO CHARAKTERISTIKŲ SANTRAUKA

1. VAISTINIO PREPARATO PAVADINIMAS

HALOPERIDOL DECANOATE RICHTER 50 mg/ml injekcinis tirpalas

2. KOKYBINĖ IR KIEKYBINĖ SUDĖTIS

Vienoje 1 ml ampulėje yra 70,52 mg haloperidolio dekanoato, tai atitinka 50 mg haloperidolio.

Pagalbinės medžiagos išvardytos 6.1 skyriuje.

3. VAISTO FORMA

Injekcinis tirpalas

Geltonos ar žalsvai geltonos spalvos, skaidrus, be pašalinių dalelių tirpalas.

4. KLINIKINĖ INFORMACIJA

4.1 Terapinės indikacijos

Lėtinės šizofrenijos ir kitokių lėtinių psichozių palaikomasis gydymas, ypač tokiu atveju, jei buvo veiksmingas ir gerai toleruojamas gydymas greito atpalaidavimo haloperidoliu. Kitų psichikos ir elgesio sutrikimų, kurių metu būtina šalinti psichomotorinį sujaudinimą, palaikomasis gydymas.

4.2 Dozavimas ir vartojimo metodas

Haloperidolio dekanoatas vartojamas pacientams, sergantiems lėtine psichikos liga, gydyti tuomet, kai reikalingas ilgalaikis antipsichozinis gydymas injekuojamąja vaisto forma. Prieš pradedant gydyti haloperidolio dekanoatu, pacientų, sergančių psichikos liga, būklę reikia stabilizuoti kitokiais psichiką veikiančiais vaistais.

Haloperidolio dekanoatas tinka tik suaugusiesiems. Paprastai jo injekuojama vieną kartą per mėnesį giliai į sėdmens raumenis. Draudžiama preparato švirkšti į veną. Suleidus daugiau nei 3 ml, pacientui atsiranda nemalonus pojūtis, todėl didesnio tirpalo kiekio nereikėtų injekuoti.

Pacientų jautrumas neuroleptikams labai įvairus, todėl preparato dozė turi būti nustatoma kiekvienam ligoniui. Pradėti gydymą ir nustatyti tikslią dozę geriausia nuolat stebint ligos simptomus. Pradinė dozė priklauso nuo ligos simptomų sunkumo ir palaikomosios geriamųjų preparatų dozės, kurią pacientas vartojo prieš ilgai veikiančio preparato injekcijas.

Iš pradžių rekomenduojama suleisti haloperidolio dekanoato dozę, kuri yra 10-15 kartų didesnė negu prieš tai vartota haloperidolio geriamoji paros dozė. Dažniausiai iš pradžių injekuojama 25-75 mg haloperidolio dekanoato. Pirmoji dozė turi būti ne didesnė kaip 100 mg. Atsižvelgiant į paciento reakciją į vaistą, dozė laipsniškai didinama po 50 mg tol, kol preparatas sukelia optimalų gydomąjį poveikį. Dažniausiai pakanka kartą per mėnesį injekuoti maždaug 20 kartų didesnę, negu haloperidolio geriamoji paros dozė, haloperidolio dekanoato dozę.

Nustatant dozę ar paūmėjus psichikos ligos simptomams, kartu su haloperidolio dekanoatu gali prireikti papildomai skirti haloperidolio.

Paprastai preparato injekuojama kas 4 savaitės, tačiau dėl įvairios pacientų reakcijos į vaistą dozavimo intervalą gali tekti koreguoti. Tuomet, kai preparato injekuojama kas 2 savaitės, dozę reikia mažinti dvigubai. Pagyvenusiems ir nusilpusiems pacientams rekomenduojama iš pradžių skirti mažesnę dozę, pvz., po 12,5-25 mg kas 4 savaitės; atsižvelgiant į paciento reakciją, šią dozę galima palaipsniui didinti.

Kitas puslapis >>>


Vaistų ir ligų katalogas   Kontaktai

Vaistai, ligos, sveikata, kainos