Temos
Gudobelių skystasis ekstraktas BP (1:1)
Vaistinis preparatas: Gudobelių skystasis ekstraktas BP (1:1)
Puslapis: 1


PREPARATO CHARAKTERISTIKŲ SANTRAUKA

1. VAISTINIO PREPARATO PAVADINIMAS

Gudobelių skystasis ekstraktas BP (1:1) geriamieji lašai, tirpalas

2. KOKYBINĖ IR KIEKYBINĖ SUDĖTIS

1 ml preparato yra 1 ml gudobelių vaisių skystojo ekstrakto 1:1 (ekstrahentas 70 % (V/V) etanolis).

Pagalbinės medžiagos išvardytos 6.1 skyriuje.

3. VAISTO FORMA

Geriamieji lašai, tirpalas

4. KLINIKINĖ INFORMACIJA

4.1. Terapinės indikacijos

Preparatas tinka susilpnėjusiai širdies ir kraujagyslių sistemos veiklai gerinti. Jis palaiko širdies veiklą ir kraujotaką, jei širdies veikla susilpnėjusi, bet dar nebūtina vartoti kitokių medikamentų) (rusmenės preparatų, AKF inhibitorių ir diuretikų). Be to, preparatas kai kuriais atvejais tinka neurogeninei bradikardijai šalinti.

4.2 Dozavimas ir vartojimo metodas

Gudobelės skystąjį ekstraktą prieš vartojimą reikia suplakti.

Iš pradžių, tris arba keturias dienas, reikia gerti 3 – 4 kartus per dieną po 20 – 30 lašų, vėliau dozę sumažinti iki 15 – 20 lašų 2 – 3 kartus per dieną. Skystą ekstraktą reikia gerti praskiedus trupučiu vandens. Preparato reikėtų vartoti 4 – 8 savaites.

4.3. Kontraindikacijos

Alergija erškėtinių šeimos augalams.

4.4. Specialūs įspėjimai ir atsargumo priemonės

Pacientą būtina įspėti, kad atsiradus širdies išeminės ligos ar kraujotakos nepakankamumo simptomų reikia kreiptis į gydytoją. Į jį reikia kreiptis ir tokiu atveju, jei vartojant vaisto negalavimai laikosi ilgiau kaip 6 savaites.

Preparato sudėtyje yra ne mažiau kaip 55 % (V/V) etanolio. Ligoniai, sergantys kepenų uždegimu, epilepsija, alkoholikai, žmonės po smegenų traumos šio vaisto turi vartoti atsargiai.

Vartojimas vaikams

Gudobelės preparatų veiksmingumas saugumas vaikams ištirtas nepakankamai, be to, ekstrakto sudėtyje yra etanolio, todėl šio preparato vaikams vartoti nerekomenduojama.

4.5. Sąveika su kitais vaistiniais preparatais ir kitokia sąveika

Nežinoma.

4.6. Nėštumo ir žindymo laikotarpis

Laikantis bendrosios vaistų vartojimo nėštumo metu nuostatos, gudobelės skystojo ekstrakto nėščioms moterims ir žindyvėms galima vartoti tik tokiu atveju, jei nauda bus didesnė už pavojų.

4.7. Poveikis gebėjimui vairuoti ir valdyti mechanizmus

Gudobelių skystojo ekstrakto BP sudėtyje yra etanolio, tačiau pagal nurodymus vartojamas preparatas gebėjimo vairuoti ir valdyti mechanizmus neveikia.

4.8. Nepageidaujamas poveikis



Gydomoji dozė nepageidaujamo poveikio dažniausiai nesukelia. Retai galima alerginė reakcija: odos paraudimas dilgėlinė, niežulys, išbėrimas, šioks toks raminamasis poveikis, tačiau jis yra laikinas ir praeina savaime.

4.9. Perdozavimas

Perdozavimo atvejų žmogui nežinoma. Per didelė dozė pelėms sukelia raminamąjį poveikį, piloerekciją, drebulį, slopina kvėpavimą.

5. FARMAKOLOGINĖS SAVYBĖS

5.1. Farmakodinaminės savybės

Kitas puslapis >>>


Vaistų ir ligų katalogas   Kontaktai

Vaistai, ligos, sveikata, kainos