Temos
GRIPOLIS C
Vaistinis preparatas: GRIPOLIS C
Puslapis: 1


PREPARATO CHARAKTERISTIKŲ SANTRAUKA



1. VAISTINIO PREPARATO PAVADINIMAS

GRIPOLIS C vaistažolių arbata

2. KOKYBINĖ IR KIEKYBINĖ SUDĖTIS

(100 g): ramunėlių žiedai (Matricariae flos) 18,2 g, liepų žiedai (Tiliae flos) 18,2 g, melisų lapai (Melissae folium) 27,3 g, erškėčių vaisiai (Rosae pseudo-fructus) 36,3 g.

Ramunėlių žieduose yra apie 0,4 % eterinio aliejaus. Į jo sudėtį įeina chamazulenas (seskviterpenoidas), kurio yra iki 4,5 %. Aliejuje randama seskviterpenų bisabolono, farnezeno. Žieduose yra flavoninio glikozido apiino (kurio anglikonas – apigeninas), gleivių, kartumynų, cholino, askorbo rūgšties ir laktono matricino.

Liepų žieduose yra apie 1 % flavonoidų, 10 % gleivių, 2 % rauginių medžiagų, 0,02-0,1 % eterinio aliejaus.

Melisų lapuose pagrindinė veiklioji medžiaga – eteriniai aliejai (0,06-0,375 % V/m), kurių sudėtyje yra monoterpeninių aldehidų. Daugiausia geraniolio (citralio a), nerolio (citralio b) ir citronelalio; flavonoidų, tarp jų luteolino, kvercetino apigenino ir kamferolio glikozidus; monoterpeninių ir fenilpropanoidinių glikozidų; hidroksicinamono rūgšties darinių, tarp jų kofeino cholenerginės rūgšties ir ypač rozmarininės rūgšties (iki 4 %); triterpenų, tarp jų ursolio ir oleino rūgščių.

Erškėčių vaisiuose yra 0,2-1,2 % askorbo rūgšties, 15 % pektinų, cukraus, organinių rūgščių, 0,03 % eterinio aliejaus, rauginių medžiagų, karotinoidų, flavonoidų .

Visos pagalbinės medžiagos išvardytos 6.1 skyriuje.

3. FARMACINĖ FORMA

Vaistažolių arbata.

4. KLINIKINĖ INFORMACIJA

4.1 Terapinės indikacijos

Kaip pagalbinis preparatas karščiuojant ir sergant infekcinėmis ligomis. Mažina gleivinės suerzinimą esant kvėpavimo takų katarui, nežymiai skatina prakaitavimą ir papildo organizmą vitaminu C.

4.2 Dozavimas ir vartojimo metodas

4 (po 1,5 g) arba 3 (po 2g) pakelius vaistažolių užplikyti stikline vandens. Palaikyti 15 min. uždengus ir nuspausti. Gerti kai troškina, galima pasaldinti medumi.

4.3 Kontraindikacijos

Nežinomos.

4.4 Specialūs įspėjimai ir atsargumo priemonės

Nėra.

4.5 Sąveika su kitais vaistiniais preparatais ir kitokia sąveika

Nenustatyta.

4.6 Nėštumo ir žindymo laikotarpis

Be apribojimų.

4.7 Poveikis gebėjimui vairuoti ir valdyti mechanizmus

Nėra.

4.8 Nepageidaujamas poveikis

Nežinomas.

4.9 Perdozavimas

Nežinomas.

5. FARMAKOLOGINĖS SAVYBĖS

Ramunėlėse esančios medžiagos pasižymi uždegimą mažinančiu poveikiu. Liepų žieduose esančios medžiagos mažina gerklės suerzinimą esant kvėpavimo takų katarui ir skatina prakaitavimą. Melisų lapų eteriniame aliejuje esantys terpeno grupės junginiai (citralis ir kardiofilenas) sukelia raminamąjį poveikį. Kitos medžiagos (triterpenai, polifenolinės rūgštys, rauginės medžiagos, flavonoidai), esančios augalo sudėtyje, šalina spazmus, veikia antimikrobiškai bei gerina virškinimą. Erškėčių vaisiai yra vitamino C papildas organizmui.

6. FARMACINĖ INFORMACIJA

6.1 Pagalbinių medžiagų sąrašas

Nėra.

6.2 Nesuderinamumas

Nežinomas.

6.3 Tinkamumo laikas

Kitas puslapis >>>


Vaistų ir ligų katalogas   Kontaktai

Vaistai, ligos, sveikata, kainos