Temos
GLIMESTADA
Vaistinis preparatas: GLIMESTADA
Puslapis: 1


PREPARATO CHARAKTERISTIKŲ SANTRAUKA

1. VAISTINIO PREPARATO PAVADINIMAS

GLIMESTADA 1 mg tabletės

GLIMESTADA 2 mg tabletės

GLIMESTADA 3 mg tabletės

GLIMESTADA 4 mg tabletės

2. KOKYBINĖ IR KIEKYBINĖ SUDĖTIS

GLIMESTADA 1 mg:

Vienoje tabletėje yra 1 mg glimepirido.

GLIMESTADA 2 mg:

Vienoje tabletėje yra 2 mg glimepirido.

GLIMESTADA 3 mg:

Vienoje tabletėje yra 3 mg glimepirido.

GLIMESTADA 4 mg:

Vienoje tabletėje yra 4 mg glimepirido

Pagalbinės medžiagos išvardytos 6.1 skyriuje.

3. VAISTO FORMA

Tabletė.

GLIMESTADA 1 mg tabletės yra rausvos, plokščios, pailgos, nuožulniais kraštais su įranta vienoje pusėje bei „G“ ženklu kitoje pusėje.

GLIMESTADA 2 mg tabletės yra žalios, plokščios, pailgos, nuožulniais kraštais su įranta vienoje pusėje bei „G“ ženklu kitoje pusėje.

GLIMESTADA 3 mg tabletės yra geltonos, plokščios, pailgos, nuožulniais kraštais su įranta vienoje pusėje bei „G“ ženklu kitoje pusėje.

GLIMESTADA 4 mg tabletės yra mėlynos, plokščios, pailgos, nuožulniais kraštais su įranta vienoje pusėje bei „G“ ženklu kitoje pusėje.

4. KLINIKINĖ INFORMACIJA

4.1 Terapinės indikacijos

GLIMESTADA skirtas II tipo cukrinio diabeto gydymui tuo atveju, jeigu gydymas dieta, fiziniais pratimais ir kūno svorio mažinimu yra nepakankamai veiksmingas.

4.2 Dozavimas ir vartojimo metodas

Gerti.

Veiksmingo cukrinio diabeto gydymo pagrindas yra tinkama dieta, reguliarus fizinis aktyvumas bei reguliarus kraujo ir šlapimo tyrimas. Geriamieji vaistai nuo diabeto ar insulinas negali reguliuoti gliukozės kiekio kraujyje, jei pacientas nesilaiko rekomenduojamos dietos.

Dozavimas nustatomas remiantis gliukozės kiekio kraujyje ir šlapime tyrimo rodmenimis.

Iš pradžių reikia gerti kartą per parą 1 mg glimepirido. Jei gliukozės kiekio kraujyje kontrolei šios dozės pakanka, ji turi būti ir palaikomoji dozė.

Jei gliukozės kiekio kraujyje kontrolė nepakankama, remiantis gliukozės kiekio kraujyje tyrimo rodmenimis, paros dozę reikia laipsniškai, maždaug kas 12 savaitės, didinti, t. y. gerti 2 mg, 3 mg ar 4 mg glimepirido per parą.

Didesnė negu 4 mg glimepirido paros dozė būna veiksmingesnė tik išimtiniu atveju.Didžiausia rekomenduojama paros dozė yra 6 mg.

Pacientams, kuriems didžiausia metformino paros dozė gliukozės kiekio tinkamai nesureguliuoja, kartu galima pradėti vartoti glimepirido.

Vartojant palaikomąją metformino dozę, gydymą glimepiridu reikia pradėti nuo mažiausios dozės ir ją laipsniškai didinti iki didžiausios paros dozės atsižvelgiant į pageidaujamos medžiagų apykaitos kontrolės lygį. Kombinuotąjį gydymą iš pradžių turi atidžiai prižiūrėti gydytojas.

Jeigu didžiausia GLIMESTADA paros dozė gliukozės kiekio pakankamai nesureguliuoja, prireikus kartu galima pradėti gydyti insulinu. Vartojant palaikomąją glimepirido dozę, gydymą insulinu reikia pradėti nuo mažiausios dozės ir ją laipsniškai didinti atsižvelgiant į pageidaujamos medžiagų apykaitos kontrolės lygį. Kombinuotąjį gydymą iš pradžių turi atidžiai prižiūrėti gydytojas.

Kitas puslapis >>>


Vaistų ir ligų katalogas   Kontaktai

Vaistai, ligos, sveikata, kainos