Temos
Fucicort
Vaistinis preparatas: Fucicort
Puslapis: 1


PREPARATO CHARAKTERISTIKŲ SANTRAUKA

1. VAISTINIO PREPARATO PAVADINIMAS

Fucicort 20 mg/1 mg/g kremas

2. KOKYBINĖ IR KIEKYBINĖ SUDĖTIS

Viename grame kremo yra 20 mg fuzido rūgšties ir 1 mg betametazono (valerato pavidalu).

Pagalbinės medžiagos: cetostearilo alkoholis, chlorokrezolis.

Visos pagalbinės medžiagos išvardytos 6.1 skyriuje.

3. FARMACINĖ FORMA

Kremas

Kremas yra baltas, susimaišantis su vandeniu.

4. KLINIKINĖ INFORMACIJA

4.1 Terapinės indikacijos

Lokalus egzeminės dermatozės (atopinės egzemos, diskoidinės egzemos, stazinės egzemos, seborėjinės egzemos, kontaktinės egzemos), komplikuotos fuzido rūgščiai jautrių mikroorganizmų sukelta bakterine infekcija, gydymas.

Reikia atsižvelgti į oficialias vietines tinkamo antimikrobinių vaistinių preparatų vartojimo rekomendacijas.

4.2 Dozavimas ir vartojimo metodas

Suaugusieji ir vaikai (nuo 0 iki 17 metų)

Fucicort turi būti tepamas ant pažeistos odos plonu sluoksniu du kartus per parą, ne ilgiau kaip dvi savaites.

Senyvo amžiaus pacientai

Nėra klinikinės patirties su senyvais pacientais, nurodančios būtinybę imtis papildomų atsargumo priemonių ar dozės koregavimo.

Pacientai turintys kepenų ir inkstų nepakankamumą

Nėra klinikinės patirties su pacientais turinčiais kepenų ar inkstų nepakankamumą, nurodančios būtinybę imtis papildomų atsargumo priemonių ar dozės koregavimo.

4.3 Kontraindikacijos

Padidėjęs jautrumas bet kuriai veikliajai ar pagalbinei Fucicort kremo medžiagai.

Fucicort kreme yra kortikosteroido. Dėl to Fucicort kremo draudžiama vartoti sergantiesiems odos infekcijomis, kurias sukėlė bakterijos, grybeliai ar virusai (pvz., pūslelinės ar vėjaraupių), taip pat tuberkulioze ar sifiliu, perioraliniu dermatitu ir raudonaisiais spuogais.

4.4 Specialūs įspėjimai ir atsargumo priemonės

Ilgalaikis vietinis gydymas kremu neturėtų būti skiriamas, ypač vaikams. Netgi ir vartojant kortikosteroidų tepalus ar kremus be dengiančio tvarsčio, gali būti slopinama antinksčių veikla. Ilgą laiką vartojant vietinius kortikosteroidus gali pasirodyti atrofiniai pakitimai ant veido ir mažesniais laipsniais ant kitų kūno vietų. Fucicort kremu reikia atsargiai tepti plotą apie akis. Jei preparato pateks į akis gali išsivystyti glaukoma. Jei pasireiškia bakterinė infekcija turi būti skiriamas sisteminis chemoterapinis gydymas.

Vartojant fuzido rūgštį buvo pastebėtas bakterijų atsparumas. Kaip ir visų antibiotikų, ilgalaikis ir pasikartojantis preparato vartojimas gali padidinti atsparumo bakterijoms atsiradimo riziką.

Kortikosteroidų ir antibiotikų kombinacija negali būti skiriama ilgiau kaip 7 dienas, jei nėra jokių klinikinių pagerėjimo požymių, kadangi kortikosteroidai gali maskuoti užslėptą užsitęsusią infekciją. Tuo pačiu kortikosteroidai gali maskuoti padidėjusio jautrumo reakciją.

Dėl Fucicort kreme esančio kortikosteroido vengtina preparatą vartoti esant odos atrofijai, odos opoms, paprastiesiems spuogams, trapioms odos venoms, perianaliniam ir genitaliniam niežuliui.

Kitas puslapis >>>


Vaistų ir ligų katalogas   Kontaktai

Vaistai, ligos, sveikata, kainos