Temos
Fucicort Lipid
Vaistinis preparatas: Fucicort Lipid
Puslapis: 1


PREPARATO CHARAKTERISTIKŲ SANTRAUKA

VAISTINIO PREPARATO PAVADINIMAS

Fucicort Lipid 20 mg/1 mg/g kremas

KOKYBINĖ IR KIEKYBINĖ SUDĖTIS

Viename grame kremo yra 20 mg fuzido rūgšties ir 1 mg betametazono (valerato pavidalu).

Pagalbinės medžiagos: cetostearilo alkoholis, metilo parahidroksibenzoatas (E 218), propilo parahidroksibenzoatas (E 216), kalio sorbatas (E 202).

Visos pagalbinės medžiagos išvardytos 6.1 skyriuje.

FARMACINĖ FORMA

Kremas

Kremas yra baltas.

KLINIKINĖ INFORMACIJA

Terapinės indikacijos

Lokalus atopinio dermatito, komplikuoto fuzido rūgščiai jautrių mikroorganizmų sukelta bakterine infekcija, gydymas.

Reikia atsižvelgti į oficialias vietines tinkamo antimikrobinių vaistinių preparatų vartojimo rekomendacijas.

Dozavimas ir vartojimo metodas

Vaikai (nuo 6 iki 17 metų amžiaus) ir suaugusieji

Fucicort turi būti tepamas ant pažeistos vietos du kartus per parą ne ilgiau kaip dvi savaites.

Senyvo amžiaus pacientai

Nėra klinikinės patirties dėl būtinybės koreguoti dozę ir imtis papildomų atsargumo priemonių senyvo amžiaus pacientams.

Kepenų ir inkstų nepakankamumas

Nėra klinikinės patirties dėl būtinybės koreguoti dozę ir imtis papildomų atsargumo priemonių pacientams turintiems kepenų ar inkstų nepakankamumą.

Kontraindikacijos

Padidėjęs jautrumas fuzido rūgščiai, betametasono valeratui ar bet kuriai pagalbinei medžiagai.

Dėl Fucicort Lipid sudėtyje esančio kortikosteroido kremo draudžiama vartoti sergantiesiems odos infekcijomis, kurias sukėlė bakterijos, grybeliai ar virusai (pvz., pūslelinės ar vėjaraupių), taip pat tuberkulioze ar sifiliu, perioraliniu dermatitu ir raudonaisiais spuogais.

Specialūs įspėjimai ir atsargumo priemonės

Ilgalaikis vietinis gydymas kremu neturėtų būti skiriamas, ypač vaikams. Netgi ir vartojant kortikosteroidų tepalus ar kremus be dengiančio tvarsčio, gali būti slopinama antinksčių veikla. Ilgai vietiškai vartojant kortikosteroidus gali atsirasti atrofiniai pakitimai ant veido odos ir mažesniais laipsniais ant kitų kūno vietų. Esant bakterinei infekcijai patartina skirti sisteminę chemoterapiją.

Vartojant fuzido rūgštį buvo pranešta apie rezistentiškumą bakterijoms. Kaip ir vartojant kitus antibiotikus, ilgalaikis ir pakartotinis preparato vartojimas gali padidinti atsparumo antibiotikui išsivystymo galimybę.

Kortikosteroidų ir antibiotikų kombinacija negali būti skiriama ilgiau kaip 7 dienas, jei nėra jokių klinikinių pagerėjimo požymių, kadangi kortikosteroidai gali maskuoti užslėptą užsitęsusią infekciją. Tuo pačiu kortikosteroidai gali maskuoti padidėjusio jautrumo reakciją.

Dėl Fucicort Lipid kreme esančio kortikosteroido vengtina preparatą vartoti esant odos atrofijai, odos opoms, paprastiesiems spuogams, trapioms odos venoms, perianaliniam ir genitaliniam niežuliui.

Kitas puslapis >>>


Vaistų ir ligų katalogas   Kontaktai

Vaistai, ligos, sveikata, kainos