Temos
Foster
Vaistinis preparatas: Foster
Puslapis: 1


PREPARATO CHARAKTERISTIKŲ SANTRAUKA

1. VAISTINIO PREPARATO PAVADINIMAS

Foster 100/6 mikrogramai/išpurškime suslėgtas inhaliacinis tirpalas

2. KOKYBINĖ IR KIEKYBINĖ SUDĖTIS

Vienoje išpurškiamoje (per vožtuvą praeinančioje) dozėje yra 100 mikrogramų beklometazono dipropionato ir 6 mikrogramai formoterolio fumarato dihidrato. Vienoje inhaliuojamojoje (per kandiklį išsiskiriančioje) dozėje yra 84,6 mikrogramo beklometazono dipropionato ir 5,0 mikrogramai formoterolio fumarato dihidrato.

Visos pagalbinės medžiagos išvardytos 6.1 skyriuje.

3. FARMACINĖ FORMA

Suslėgtas inhaliacinis tirpalas

4. KLINIKINĖ INFORMACIJA

4.1 Terapinės indikacijos

Reguliarus astmos gydymas, jei tikslinga vartoti sudėtinį vaistinį preparatą (inhaliuojamąjį kortikosteroidą ir ilgai veikiantį beta2 adrenoreceptorių agonistą), jei:

- astma tinkamai nekontroliuojama inhaliuojamuoju kortikosteroidu ir pagal poreikį vartojamu trumpai veikiančiu beta2 adrenoreceptorių agonistu;

- astma jau yra tinkamai kontroliuojama inhaliuojamuoju kortikosteroidu ir ilgai veikiančiu beta2 adrenoreceptorių agonistu.

Pastaba. Foster netinka ūminiam astmos priepuoliui gydyti.

Dozavimas ir vartojimo metodas

Foster tik inhaliuojama.

Foster negalima vartoti pradedant gydyti astmą. Foster sudėtyje esančių veikliųjų medžiagų dozė kiekvienam pacientui nustatoma atsižvelgiant į ligos sunkumą, ir tai reikia turėti omenyje ne tik pradedant gydyti kombinuotuoju preparatu, bet ir keičiant dozę. Jei pacientui reikalingas kombinuotasis gydymas kitokiomis veikliųjų medžiagų dozėmis, nei yra kombinuotajame inhaliatoriuje, reikia skirti vartoti atskirus inhaliatorius, kuriuose yra atitinkamos beta2 adrenoreceptorių agonisto ir (arba) kortikosteroido dozės.

Foster sudėtyje esantis beklometazono dipropionatas išskiriamas labai mažomis dalelėmis, todėl šio vaistinio preparato poveikis būna stipresnis nei beklometazono dipropionato, kurio dalelės nėra tokios mažos: 100 mikrogramų Foster sudėtyje esančio beklometazono dipropionato, kurio dalelės yra ypač smulkios, poveikis atitinka 250 mikrogramų beklometazono dipropionato, kurio dalelės ne tokios smulkios. Bendra Foster sudėtyje esančio beklometazono dipropionato, kurio dalelės yra ypač smulkios, paros dozė turi būti mažesnė nei beklometazono dipropionato, kurio dalelės ne tokios smulkios, paros dozė.

Tai reikia turėti omenyje, jei pacientas vietoj vartojamo beklometazono dipropionato, kurio dalelės ne tokios smulkios, pradeda vartoti Foster: beklometazono dipropionato dozė turi būti mažesnė, ji parenkama atsižvelgus į paciento poreikį.

Dozavimo rekomendacijos 18 metų ir vyresniems suaugusiems žmonėms

Du kartus per parą atliekamos viena arba dvi inhaliacijos.

Maksimali paros dozė yra 4 inhaliacijos.

Dozavimo rekomendacijos vaikams ir jaunesniems kaip 18 metų paaugliams

Kitas puslapis >>>


Vaistų ir ligų katalogas   Kontaktai

Vaistai, ligos, sveikata, kainos