Temos
Fluvastatin Actavis
Vaistinis preparatas: Fluvastatin Actavis
Puslapis: 1


PREPARATO CHARAKTERISTIKŲ SANTRAUKA

1. VAISTINIO PREPARATO PAVADINIMAS

Fluvastatin Actavis 80 mg pailginto atpalaidavimo tabletės

2. KOKYBINĖ IR KIEKYBINĖ SUDĖTIS

Vienoje pailginto atpalaidavimo tabletėje yra 80 mg fluvastatino (fluvastatino natrio druskos pavidalu).

Visos pagalbinės medžiagos išvardytos 6.1 skyriuje.

3. FARMACINĖ FORMA

Pailginto atpalaidavimo tabletė

Gelsva, apvali, abipus išgaubta tabletė.

4. KLINIKINĖ INFORMACIJA

4.1 Terapinės indikacijos

Pirminės hipercholesterolemijos arba mišrios hiperlipidemijos (Fredricksono II a ir II b tipo) papildomas gydymas kartu su tinkama dieta, kai atsakas į dietą ir kitą nefarmakologinį gydymą yra nepakankamas.

Fluvastatin Actavis taip pat skiriamas pacientams, kurie serga išemine širdies liga, jos reiškinių (kardialinės mirties, nemirtino miokardo infarkto, vainikinės revaskuliarizacijos procedūros), susijusių su vainikinės kraujotakos sutrikimais, antrinei profilaktikai po perkutaninės vainikinių kraujagyslių angioplastikos (žr. 5.1 skyrių).

4.2 Dozavimas ir vartojimo metodas

Prieš pradedant gydymą Fluvastatin Actavis, reikia išsiaiškinti, ar nėra kitų hipercholesterolemijos priežasčių ir pacientui skirti įprastą cholesterolio kiekį mažinančią dietą. Dietos reikia laikytis per visą gydymo laikotarpį.

Pirminės hipercholesterolemijos ir mišrios hiperlipidemijos (Fredricksono II a ir II b tipo) gydymas

Gydymo pradėti Fluvastatin Actavis 80 mg tabletėmis negalima. Šiam tikslui tinka kitų farmacinių formų ir stiprumų tabletės (20 mg ir 40 mg).

Rekomenduojama pradinė dozė yra nuo 20 mg iki 40 mg vieną kartą per parą. Lengvais atvejais pakankama paros dozė yra 20 mg. Daugumai pacientų tiks 20 mg ar 40 mg paros dozė, bet dozę galima didinti iki 80 mg parai (viena pailginto atpalaidavimo fluvastatino tabletė kartą per parą ar viena 40 mg fluvastatino kapsulė 2 kartus per parą), atsižvelgiant į individualią MTL cholesterolio koncentraciją ir siektiną gydymo tikslą. Maksimali rekomenduojama paros dozė yra 80 mg.

Rekomenduojamos dozės antrinių reiškinių, susijusių su vainikinės kraujotakos sutrikimais, profilaktikai po perkutaninės vainikinių kraujagyslių angioplastikos

Paros dozė pacientams, kurie serga išemine širdies liga, po perkutaninės vainikinių kraujagyslių angioplastikos yra 80 mg.

Fluvastatin Actavis gali būti skiriamas kaip vienkartinė dozė bet kuriuo paros metu su maistu arba be, nuryjant nekramčius, užgeriant stikline vandens.

Maksimalus lipidų kiekį mažinantis efektas buvo pasiekiamas per 4 savaites. Dozę reikia koreguoti atsižvelgiant į paciento atsaką, kas 4 savaitės. Terapinis Fluvastatin Actavis poveikis susijęs su ilgalaikiu gydymu.

Skiriant fluvastatiną kombinuotam gydymui su kolestiraminu ar kitomis dervomis, jo reikia gerti 4 valandos po dervų pavartojimo, kad išvengti ryškios sąveikos dėl vaisto jungimosi su dervomis.

Vaikai ir paaugliai

Kitas puslapis >>>


Vaistų ir ligų katalogas   Kontaktai

Vaistai, ligos, sveikata, kainos