Temos
Fluoxetine LANNACHER
Vaistinis preparatas: Fluoxetine LANNACHER
Puslapis: 1


PREPARATO CHARAKTERISTIKŲ SANTRAUKA

1. VAISTINIO PREPARATO PAVADINIMAS

Fluoxetine LANNACHER 20 mg kietos kapsulės

2. KOKYBINĖ IR KIEKYBINĖ SUDĖTIS

Vienoje kapsulėje yra fluoksetino hidrochlorido, atitinkančio 20 mg fluoksetino

Pagalbinės medžiagos išvardytos 6.1 skyriuje.

3. VAISTO FORMA

Kietos kapsulės.

Kietos neskaidrios baltos kapsulės su žalsvu dangteliu.

4. KLINIKINĖ INFORMACIJA

4.1 Terapinės indikacijos

Didžiosios depresijos epizodas.

Obsesinis kompulsinis sutrikimas.

Nervinė bulimija: psichoterapijai papildyti slopinant neprisotinamo valgymo priepuolius, piktnaudžiavimą vidurių laisvinamaisiais vaistiniais preparatais ir priverstinį vėmimą.

4.2 Dozavimas ir vartojimo metodas

Vaistinis preparatas skiriamas tik suaugusiesiems gydyti.

Didžiosios depresijos epizodas.

Saugusiesiems ir senyviems pacientams: 20-60 mg per parą. Rekomenduojama dozė iš pradžių yra 20 mg per parą. Dėl to, kad didelės dozės gali dažniau sukelti nepageidaujamą poveikį, dozė didinama tik po trijų savaičių, jei nepagerėja paciento būklė. Pagal PSO rekomendacijas, gydymą antidepresantais reikia tęsti mažiausiai 6 mėnesius.

Obsesinis kompulsinis sutrikimas

Saugusiesiems ir senyviems pacientams: 20 mg-60 mg per parą. Rekomenduojama dozė iš pradžių yra 20 mg per parą. Dėl to, kad didelės dozės gali dažniau sukelti nepageidaujamą poveikį, dozė didinama po dviejų savaičių, jei klinikinė būklė nepagerėja. Jei po 10 savaičių gydymo būklė nepagerėja, reikia apsispręsti dėl tolesnio vaistinio preparato vartojimo. Kadangi išsamių tyrimų, susijusių su gydymo trukme nėra, OKS yra lėtinė liga, reikėtų spręsti, ar paciento būklei pagerėjus tikslinga gydyti ilgiau nei 10 savaičių. Dozę reikia koreguoti įvertinus kiekvieno paciento būklę individualiai, siekiant, kad būtų vartojama mažiausia veiksminga dozė. Periodiškai reikia įvertinti gydymo tęsimo poreikį. Kai kurie praktikos gydytojai siūlo kartu taikyti ir elgesio psichoterapiją tiems pacientams, kuriems gydymas vaistiniu preparatu buvo efektyvus. OKS ilgalaikio gydymo (trunkančio ilgiau nei 24 savaites) veiksmingumas neįrodytas.

Nervinė bulimija

Saugusiesiems ir senyviems pacientams rekomenduojama paros dozė yra 60 mg. Ilgalaikio gydymo (ilgiau nei 3 mėnesius) veiksmingumas šiai ligai gydyti neįrodytas.

Visos indikacijos

Rekomenduojamą dozę prireikus galima padidinti arba sumažinti. Didesnių kaip 80 mg per parą dozių vartojimas visapusiškai neįvertintas.

Fluoxetine LANNACHER 20 mg dozę galima gerti vieną kartą per dieną arba padalyti į lygias dalis, vaistinio preparato vartojimas su valgymu nesusijęs.

Nutraukus vaistinio preparato vartojimą, veiklioji medžiaga organizme išlieka kelias savaites. Tai reikia prisiminti pradedant arba baigiant vartoti vaistinio preparato. Daugumai ligonių vaistinio preparato dozę palengva mažinti nereikia.

Senyvi pacientai

Dozę didinti reikia atsargiai. Paros dozė neturėtų būti didesnė kaip 40 mg. Didžiausia rekomenduojama dozė – 60 mg per parą.

Kitas puslapis >>>


Vaistų ir ligų katalogas   Kontaktai

Vaistai, ligos, sveikata, kainos