Temos
FLUOROURACIL-TEVA
Vaistinis preparatas: FLUOROURACIL-TEVA
Puslapis: 1


PREPARATO CHARAKTERISTIKŲ SANTRAUKA



1. VAISTINIO PREPARATO PAVADINIMAS

FLUOROURACIL-TEVA 50 mg/ml injekcinis tirpalas

2. KOKYBINĖ IR KIEKYBINĖ SUDĖTIS

Veiklioji vaistinio preparato medžiaga yra fluorouracilas. Viename injekcinio tirpalo mililitre yra 50 mg fluorouracilo.

Pagalbinės medžiagos išvardytos 6.1 skyriuje.

3. FARMACINĖ FORMA

Injekcinis tirpalas

4. KLINIKINĖ INFORMACIJA

4.1 Terapinės indikacijos

- Paliatyvusis pirminio tiesiosios žarnos, gaubtinės žarnos, krūties, skrandžio ir kasos vėžio gydymas;

- Pirminės kepenų, gimdos kaklelio, gimdos karcinomos bei kiaušidžių ir šlapimo pūslės vėžio gydymas (chirurginio ar kitokio gydymo būdo gydymas fluorouracilu nepakeičia).

4.2 Dozavimas ir vartojimo metodas

Bendrieji nurodymai

Fluorouracilo tirpalas leidžiamas į veną. Dozė nustatoma atsižvelgiant į idealų kūno svorį, kadangi nutukę žmonės ir ligoniai, kuriems yra pilvo vandenė, edema ar kitoks skysčių susikaupimas organizme, paprastai sveria daugiau.

Rekomenduojamą pradinę dozę reikia mažinti trečdaliu, jeigu:

- paciento mityba nepakankama;

- po didelės operacijos (atliktos likus ne daugiau kaip 30 parų iki chemoterapijos(;

pažeista kaulų čiulpų funkcija: leukocitų yra ( 5000 ( 106/l, trombocitų ( ( 100000 ( 106/l;

- sutrikusi inkstų ar kepenų funkcija.

Bendra didžiausia fluorouracilo paros dozė yra 1 g.

Pradinis gydymas (gaubtinės žarnos vėžio monoterapija)

Pradžioje fluorouracilo į veną galima švirkšti arba infuzuoti. Pastebėta, jog į veną injekuoto preparato toksinis poveikis yra stipresnis nei infuzuoto.

Infuzija

Paros dozė yra 600 mg/m2 kūno paviršiaus (ne daugiau kaip 1g(. Ją reikia atskiesti 300 - 500 ml 5 ( gliukozės tirpalo ir per 4 valandas sulašinti į veną. Tokia dozė kasdien infuzuojama tol, kol atsiranda pirmasis nepageidaujamo poveikio simptomas: stomatitas, viduriavimas, leukopenija ir (arba) trombocitopenija. Jam pasireiškus, gydymą reikia nutraukti. Nepageidaujamam poveikiui virškinimo traktui išnykus ir leukocitų kiekiui padidėjus iki 3000 – 4000 x 106/l, trombocitų ( iki 80000 – 100000 x 106/l, galima pradėti palaikomąjį gydymą.

Injekcija

Reikia tris paras iš eilės į veną injekuoti 480 mg/m2 kūno paviršiaus dozę. Jei po to nepageidaujamas poveikis (stomatitas, viduriavimas, leukocitopenija arba trombocitopenija( nepasireiškia, penktą, septintą ir devintą paromis galima injekuoti 240 mg/m2 kūno paviršiaus dozę. Jeigu ir po to minėtas šalutinis poveikis nepasireiškia, galima pradėti palaikomąjį gydymą, jeigu pasireiškia, palaikomojo gydymo negalima pradėti tol, kol jis neišnyks (žr. poskyrį "Infuzija").

Palaikomasis gydymas

Jo metu reikia kartą per savaitę į veną injekuoti 200 – 400 mg/m2 dozę. Taip gydant toksinis poveikis pasireiškia retai, tačiau išlieka svarbiausiu veiksniu, dėl kurio gydymą reikia riboti.

Kitokie vartojimo būdai

Kitas puslapis >>>


Vaistų ir ligų katalogas   Kontaktai

Vaistai, ligos, sveikata, kainos