Temos
Elidel
Vaistinis preparatas: Elidel
Puslapis: 1


PREPARATO CHARAKTERISTIKŲ SANTRAUKA

1. VAISTINIO PREPARATO PAVADINIMAS

Elidel 10 mg/g kremas

2. KOKYBINĖ IR KIEKYBINĖ SUDĖTIS

Viename grame kremo yra 10 mg pimekrolimuzo.

Visos pagalbinės medžiagos išvardytos 6.1 skyriuje.

3. FARMACINĖ FORMA

Kremas.

Baltas ir homogeniškas.

4. KLINIKINĖ INFORMACIJA

4.1 Terapinės indikacijos

2 metų ir vyresnių pacientų, sergančių lengvu ar vidutinio sunkumo atopiniu dermatitu, gydymas, kai nerekomenduojama ar negalima gydyti vietinio veikimo kortikosteroidais. Taip gali būti kai:

Pacientas netoleruoja vietinio poveikio kortikosteroidų.

Vietinio poveikio kortikosteroidai yra nepakankamai veiksmingi.

Reikia tepti veidą ar kaklą, kur ilgalaikis, su pertraukomis gydymas vietinio poveikio kortikosteroidais gali būti netinkamas.

4.2 Dozavimas ir vartojimo metodas

Gydymą Elidel turėtų pradėti atopinio dermatito diagnostikos ir gydymo patirties turintis gydytojas.

Elidel gali būti vartojamas trumpalaikiam atopinės egzemos simptomų gydymui, o taip pat ilgalaikiam, su pertraukomis, gydymui, siekiant išvengti dermatito paūmėjimų.

Gydyti Elidel reikia pradėti atsiradus pirmiesiems atopinio dermatito simptomams. Elidel tepti tik atopinio dermatito pažeistas vietas. Ligos paūmėjimo metu Elidel reikia vartoti kaip galima trumpiau. Simptomams išnykus, pacientas ar jį prižiūrintis asmuo turi nutraukti gydymą Elidel. Gydyti su pertraukomis, trumpai ir ne nuolat. Elidel plonai tepti pažeistas vietas du kartus per parą.

Klinikinių tyrimų metu Elidel su pertraukomis vartotas iki 12 mėnesių.

Jei po 6 savaičių būklė negerėja arba net blogėja, Elidel vartojimą reikia nutraukti. Reikia patikslinti atopinio dermatito diagnozę ir paskirti tolesnį gydymą.

Suaugę žmonės

Plonu Elidel sluoksniu 2 kartus per dieną reikia patepti pažeistą odą, po to ją švelniai trinti tol, kol susigers. Elidel būtina gydyti kiekvieną pažeistą vietą iki pilno pasveikimo, po to vaistinio preparato vartojimą nutraukti.

Elidel galima tepti bet kurią odos sritį: galvą, veidą, kaklą, tas vietas, kur viena odos sritis liečiasi su kita. Ant gleivinės jo tepti negalima. Elidel draudžiama tepti po sandarinamuoju tvarsčiu (žr. 4.4 skyrių).

Ilgalaikės atopinio dermatito (egzemos) simptomų kontrolės metu sunkaus ligos paūmėjimo profilaktikai Elidel reikia tepti, kai tik atsiranda pirmųjų odos pažeidimo požymių ir simptomų. Pažeistą odą Elidel reikia tepti 2 kartus per dieną.

Minkštinamųjų preparatų galima tepti tuojau pat po Elidel vartojimo.

Vaikai

Jaunesniems negu 2 metų pacientams Elidel vartoti nerekomenduojama, kadangi klinikinių tyrimų duomenų nepakanka.

2–11 metų vaikams, 12–17 metų paaugliams ir suaugusiems žmonėms dozavimas ir vartojimo būdas yra toks pat.

Pagyvenę žmonės

65 metų ir vyresni žmonės atopiniu dermatitu (egzema) serga retai. Ar tokio amžiaus ligonių ir jaunesnių suaugusių žmonių organizmo reakcija į Elidel poveikį skiriasi, tiksliai nenustatyta, nes klinikinių tyrimų metu ištirta per mažai pagyvenusių pacientų.

Kitas puslapis >>>


Vaistų ir ligų katalogas   Kontaktai

Vaistai, ligos, sveikata, kainos