Temos
CarvedilolHEXAL
Vaistinis preparatas: CarvedilolHEXAL
Puslapis: 1


PREPARATO CHARAKTERISTIKŲ SANTRAUKA

1. VAISTINIO PREPARATO PAVADINIMAS

CarvedilolHEXAL 6,25 mg tabletės

CarvedilolHEXAL 12,5 mg tabletės

CarvedilolHEXAL 25 mg tabletės

2. KOKYBINĖ IR KIEKYBINĖ SUDĖTIS

Vienoje tabletėje yra 6,25 mg, 12,5 mg arba 25 mg karvedilolio.

Visos pagalbinės medžiagos išvardytos 6.1 skyriuje.

3. FARMACINĖ FORMA

Tabletė.

6,25 mg tabletė yra geltona, apvali, išgaubta, su spaudimui jautria įranta (ji tokia, kad tabletę būtų galima padalyti į dvi dalis) bei užrašu C2.

12,5 mg tabletė yra rausvai ruda, apvali, išgaubta, su spaudimui jautria įranta (ji tokia, kad tabletę būtų galima padalyti į dvi dalis) bei užrašu C3.

25 mg tabletė yra balta, apvali, išgaubta, su spaudimui jautria įranta (ji tokia, kad tabletę būtų galima padalyti į dvi dalis) bei užrašu C4.

4. KLINIKINĖ INFORMACIJA

4.1 Terapinės indikacijos

CarvedilolHEXAL 6,25 mg tabletės

Širdies nepakankamumas.

CarvedilolHEXAL 12,5 mg tabletės; CarvedilolHEXAL 25 mg tabletės

Hipertenzija. Krūtinės angina. Širdies nepakankamumas.

4.2. Dozavimas ir vartojimo metodas

Hipertenzija

Karvedilolio rekomenduojama gerti kartą per dieną. Jo galima vartoti monoterapijai arba kartu su kitais antihipertenziniais preparatais, ypač tiazidų grupės diuretikais.

Suaugę žmonės. Iš pradžių dvi dienas rekomenduojama gerti iš karto 12,5 mg dienos dozę. Toliau kasdien reikia gerti iš karto 25 mg. Jei būtina, vėliau dozė gali būti laipsniškai, t. y. kas dvi savaitės arba dar rečiau, didinama. Rekomenduoja didžiausia dienos dozė yra 50 mg. Ją galima gerti iš karto arba per du kartus.

Pagyvenę pacientai. Hipertenzija sergantiems ligoniams iš pradžių rekomenduojama gerti 12,5 mg dienos dozę. Ji turi būti pakankama palaikomajam gydymui, tačiau jei minėta dozė sukelia nepakankamą pageidaujamą poveikį, ją kas dvi savaites arba dar rečiau galima laipsniškai didinti. Rekomenduoja didžiausia dienos dozė yra 50 mg. Ją galima gerti iš karto arba per du kartus.

Krūtinės angina

Karvedilolis tinka lėtinei stabiliai krūtinės anginai bei nestabiliajai krūtinės anginai gydyti bei susijusiam su išemine širdies liga kairiojo širdies skilvelio veiklos sutrikimui ir besimptomei miokardo išemijai šalinti.

Suaugę žmonės. Iš pradžių dvi dienas rekomenduojama gerti du kartus per dieną po 12,5 mg. Toliau kasdien reikia gerti du kartus per dieną po 25 mg. Jei būtina, vėliau dozė gali būti laipsniškai, t. y. kas dvi savaitės arba dar rečiau, didinama. Rekomenduoja didžiausia dienos dozė yra 100 mg. Ją patariama gerti per du kartus.

Pagyvenę pacientai. Iš pradžių dvi dienas rekomenduojama gerti du kartus per dieną po 12,5 mg. Toliau kasdien reikia gerti du kartus per dieną po 25 mg. Rekomenduojama didžiausia dienos dozė yra 50 mg.

Širdies nepakankamumas

Kitas puslapis >>>


Vaistų ir ligų katalogas   Kontaktai

Vaistai, ligos, sveikata, kainos