Temos
NOAX
Vaistinis preparatas: NOAX
Puslapis: 1


PREPARATO CHARAKTERISTIKŲ SANTRAUKA

1. VAISTINIO PREPARATO PAVADINIMAS

NOAX 50 mg burnoje disperguojamosios tabletės

2. KOKYBINĖ IR KIEKYBINĖ SUDĖTIS

Kiekvienoje tabletėje yra 50 mg tramadolio hidrochlorido.

Pagalbinė medžiaga: aspartamas, iš kurio susidaro fenilalaninas (žr. 4.4 skyrių).

Visos pagalbinės medžiagos išvardytos 6.1 skyriuje.

3. FARMACINĖ FORMA

Burnoje disperguojamoji tabletė.

Tabletės yra charakteringo mėtų kvapo, baltos, apvalios, abipus išgaubtos, vienoje jų pusėje įspausta raidė „T“, kitoje ( skaitmuo „50“.

4. KLINIKINĖ INFORMACIJA

4.1 Terapinės indikacijos

Vidutinio stiprumo ir stipraus skausmo malšinimas.

4.2 Dozavimas ir vartojimo metodas

NOAX 50 mg burnoje disperguojamųjų tablečių, kaip ir kitokių analgetikų, dozę reikia nustatyti atsižvelgiant į skausmo stiprumą ir kiekvieno paciento klinikinį atsaką.

Jeigu gydytojo neskirta kitai, tramadolio tablečių reikia vartoti taip, kaip nurodyta toliau.

Suaugusiems žmonėms ir 12 metų bei vyresniems paaugliams

Vartoti per burną.

Ūminis skausmas

Priklausomai nuo skausmo stiprumo pradinė dozė yra 50 – 100 mg. Po to galima kas 4 val. gerti 50 mg arba 100 mg dozę. Gydymo trukmė priklauso nuo klinikinės paciento būklės. Didesnės negu 400 mg dozės per parą vartoti negalima, išskyrus tuos atvejus, kai yra specialios klinikinės aplinkybės.

Skausmas, susijęs su lėtine būkle

Pradinė dozė yra 50 mg. Po to ji palaispniui didinama, atsižvelgiant į skausmo stiprumą. Po pradinės dozės pavartojimo galima, jei reikia, vartoti 50 – 100 mg dozę. Rekomenduojamos dozės yra tik orientacinės. Pacientui visuomet reikia skirti mažiausią veiksmingai skausmą malšinančią dozę.

Didesnės negu 400 mg dozės per parą vartoti negalima, išskyrus tuos atvejus, kai yra specialios klinikinės aplinkybės. Reikia reguliariais intervalais iš naujo nustatinėti tolesnio šio vaistinio preparato vartojimo būtinumą, kadangi buvo nutraukimo simptomų ir priklausomybės pasireiškimo atvejų (žr. 4.4 skyrių).

Senyviems žmonėms

Senyviems žmonėms galima vartoti įprastinę suaugusių žmonių dozę. Vis dėlto pažymėtina, kad vyresnių negu 75 metų savanorių organizme išgerto tramadolio pusinės eliminacijos laikas buvo 17( ilgesnis. Jiems svarstytinas dozės mažinimas arba intervalo tarp dozių vartojimo ilginimas.

Inkstų funkcijos sutrikimas, dializuojami pacientai

Minėtų būklių atveju tramadolio eliminacija gali trukti ilgiau. Tokiems ligoniams galima vartoti įprastinę pradinę dozę. Jeigu kreatinino klirensas yra ( 30 ml/min., reikia iki 12 val. ilginti intervalą tarp dozių vartojimo. Jeigu yra sunkus inkstų funkcijos sutrikimas (kreatinino klirensas ( 10 ml/min.), tramadoliu gydyti nerekomenduojama.

Kadangi hemodializės ir hemofiltracijos metu tramadolis iš organizmo šalinamas labai lėtai, po šių procedūrų analgezijai palaikyti jo gerti paprastai nebūtina.

Kepenų funkcijos sutrikimas

Kitas puslapis >>>


Vaistų ir ligų katalogas   Kontaktai

Vaistai, ligos, sveikata, kainos