Temos
Atimos
Vaistinis preparatas: Atimos
Puslapis: 1


PREPARATO CHARAKTERISTIKŲ SANTRAUKA

1. VAISTINIO PREPARATO PAVADINIMAS

Atimos 12 mikrogramų/išpurškime suslėgtas inhaliacinis tirpalas

2. KOKYBINĖ IR KIEKYBINĖ SUDĖTIS

Vienoje išpurškiamoje dozėje yra 12 mikrogramų formoterolio fumarato dihidrato. Tai reiškia, kad inhaliuojamoje dozėje yra 10,1 mikrogramų.

Visos pagalbinės medžiagos išvardytos 6.1 skyriuje.

3. FARMACINĖ FORMA

Suslėgtas inhaliacinis tirpalas

4. KLINIKINĖ INFORMACIJA

4.1 Terapinės indikacijos

Ilgalaikis simptominis persistuojančios vidutinio sunkumo ar sunkios astmos gydymas, kai ligoniams būtinas nuolatinis gydymas bronchodilatatoriais kartu su ilgalaike priešuždegimine terapija (inhaliuojamaisiais ir/ar geriamaisiais gliukokortikoidais).

Gydymas gliukokortikoidais turi būti tęsiamas.

Atimos yra indikuotinas bronchų obstrukcijos simptomams palengvinti pacientams, sergantiems lėtine obstrukcine plaučių liga (LOPL).

4.2 Dozavimas ir vartojimo metodas

Dozė priklauso nuo ligos pobūdžio ir sunkumo.

Toliau pateikiamas dozes rekomenduojama skirti suaugusiesiems, tarp jų senyvo amžiaus ligoniams ir vyresniems kaip 12 metų paaugliams.

Astma

Suaugusieji ir vyresni kaip 12 metų paaugliai:

Įprastinė dozė – po vieną įkvėpimą ryte ir vakare (24 mikrogramai formoterolio fumarato dihidrato per parą). Sunkiais ligos atvejais - daugiausia po 2 įkvėpimus ryte ir vakare (48 mikrogramai formoterolio fumarato dihidrato per parą

Maksimali paros dozė - 4 įkvėpimai (48 mikrogramai formoterolio fumarato dihidrato).

Lėtinė obstrukcinė plaučių liga (LOPL)

Suaugusieji (ne jaunesni kaip 18 metų)

Įprastinė dozė yra 1 įpurškimas du kartus per parą: viena dozė ryte ir viena dozė vakare (24 mikrogramai formoterolio fumarato dihidrato per parą).

Ligoniai neturėtų inhaliatoriaus naudoti ilgiau kaip 3 mėnesius nuo įsigijimo vaistinėje dienos (žr. 6.4 skyrių).

Nors Atimos pradeda veikti greitai, palaikomajam gydymui reikia ir toliau vartoti ilgai veikiančius inhaliuojamus bronchodilatatorius.

Atimos netinka ūmiems astmos priepuoliams lengvinti.

Esant ūmiam astmos priepuoliui, reikia vartoti trumpai veikiančius ?2–agonistus.

Ligonius reikia įspėti, kad, pradėjus vartoti Atimos, būtina nekeičiant dozių tęsti gydymą steroidiniais vaistiniais preparatais.

Jeigu ligos simptomai lieka nepakitę ar net pasunkėja arba jei paskirtos Atimos dozės nepadeda kontroliuoti ligos simptomų (palaikyti efektyvų palengvėjimą), tai dažniausiai reiškia esamos būklės pablogėjimą.

Inkstų ir kepenų veiklos sutrikimas

Nėra teorinio pagrindo teigti, kad reikia keisti įprastines Atimos dozes ligoniams, kurių inkstai ar kepenys pakenkti, tačiau nėra klinikinių tyrimų duomenų, kurie patvirtintų tokių dozių vartojimą minėtiems ligoniams.

Vartojimas

Kad vaistas būtų tinkamai vartojamas, gydytojas ar kitas specialistas turi ligoniui parodyti, kaip tinkamai inhaliatoriumi naudotis.

Kitas puslapis >>>


Vaistų ir ligų katalogas   Kontaktai

Vaistai, ligos, sveikata, kainos