Temos
Amantadin-ratiopharm
Vaistinis preparatas: Amantadin-ratiopharm
Puslapis: 1


PREPARATO CHARAKTERISTIKŲ SANTRAUKA

1. VAISTINIO PREPARATO PAVADINIMAS

Amantadin-ratiopharm 100 mg plėvele dengtos tabletės

2. KOKYBINĖ IR KIEKYBINĖ SUDĖTIS

Vienoje plėvele dengtoje tabletėje yra 100 mg amantadino hidrochlorido.

Visos pagalbinės medžiagos išvardytos 6.1 skyriuje.

3. FARMACINĖ FORMA

Plėvele dengta tabletė.

Tabletės yra šviesiai oranžinės spalvos, apvalios formos, abipus išgaubtos, vienoje pusėje yra įranta. Vagelė skirta tik tabletei perlaužti, kad būtų lengviau nuryti, bet ne jai padalyti į lygias dozes.

4. KLINIKINĖ INFORMACIJA

4.1 Terapinės indikacijos

Parkinsono sindromo gydymas

- Parkinsono ligos simptomų, pvz., rigidiškumo, tremoro, hipokinezės ar akinezijos, gydymas.

- Neuroleptikų ar kitokių panašiai veikiančių vaistų sukeltų ekstrapiramidinių simptomų, pvz., ankstyvosios diskinezijos, akatizijos ir parkinsonizmo, gydymas.

A tipo gripo viruso sukeliamo gripo chemoprofilaktika ir chemoterapija

- A tipo virusinio gripo profilaktika pavieniams žmonėms bei jų grupėms užsikrėtimo pavojaus laikotarpiu.

- A tipo viruso sukelto gripo gydymas.

Gydyti Amantadin-ratiopharm reikia pradėti kiek įmanoma anksčiau (prasidėjus ligai) ir skirti vartoti jo dar 1-2 dienas po to, kai pranyksta ligos simptomai.

Pastaba. Vartojant Amantadin-ratiopharm A tipo gripo viruso sukeliamo gripo profilaktikai ir gydymui, tiek pavienių žmonių, tiek jų grupių būklę vaisto vartojimo laikotarpiu būtinai turi stebėti gydytojas.

4.2 Dozavimas ir vartojimo metodas

Prieš pradedant vartoti vaisto ir praėjus 1 ir 3 savaitėms nuo gydymo pradžios, reikia užrašyti EKG (50 mm/s) ir apskaičiuoti pagal dažnį koreguotą QT laiką (QTc) Bazett formule. Vėliau, prieš didinant vaisto dozę ir praėjus dviem savaitėms taip pat reikia iš naujo atlikti EKG. Po to EKG reikia kartoti bent kartą per metus. Tiems pacientams, kurių pradinė QTc vertė didesnė nei 420 ms arba vartojant amantadino padidėja daugiau kaip 60 ms, arba tampa didesnė kaip 480 ms, taip pat jei išryškėja U bangos, amantadino vartoti negalima.

Kaip nurodyta 4,3 skyriuje, taip galima išvengti labai reto, bet gyvybei grėsmingo nepageidaujamo poveikio – torsade de pointes tipo skilvelinės tachikardijos.

Dozavimas

Parkinsono sindromas

Paprastai Parkinsono sindromo ir vaistų sukeltų judėjimo sutrikimų gydymas pradedamas iš lėto didinant vaisto dozę. Dozė priklauso nuo terapinio poveikio.

Pirmąsias 4–7 dienas rekomenduojama 1 kartą per parą gerti po vieną Amantadin-ratiopharm 100 mg tabletę (tai atitinka 100 mg amantadino hidrochlorido per parą). Vėliau kas savaitę dozė didinama tokia pat doze (1 tablete), kol pasiekiama palaikomoji dozė. Gydomoji Amantadin-ratiopharm paros dozė – 1-2 tabletės, vartojamos 2 kartus per parą (tai atitinka 200–400 mg amantadino hidrochlorido per parą).

Senyviems pacientams, ypač tiems, kuriems pasireiškia sujaudinimo ar sumišimo būsena, taip pat kliedesių sindromas, gydymą reikia pradėti skiriant mažesnę dozę.

Kitas puslapis >>>


Vaistų ir ligų katalogas   Kontaktai

Vaistai, ligos, sveikata, kainos