Temos
Alpicort
Vaistinis preparatas: Alpicort
Puslapis: 1


PREPARATO CHARAKTERISTIKŲ SANTRAUKA

1. VAISTINIO PREPARATO PAVADINIMAS

Alpicort 2/4 mg/ml odos tirpalas

2. KOKYBINĖ IR KIEKYBINĖ SUDĖTIS

100 ml tirpalo yra 0,2 g prednizolono ir 0,4 g salicilo rūgšties.

Visos pagalbinės medžiagos išvardytos 6.1 skyriuje.

3. VAISTO FORMA

Tirpalas.

4. KLINIKINĖ INFORMACIJA

4.1 Terapinės indikacijos

Galvos plaukuotosios dalies psoriazė (žvynelinė), seborėjinė egzema, seborėja, simptominis plaukų slinkimas (pavyzdžiui, po sunkių infekcinių ligų, vartojus toksiškai ląsteles veikiančius ar kraujo krešumą mažinančius vaistus), židininis nuplikimas (alopecia areata), difuzinis plaukų slinkimas, seborėjos sukeltas plaukų slinkimas (gausiai kaupiantis riebalams).

4.2 Dozavimas ir vartojimo metodas

Vartojama vieną kartą per dieną, geriausiai vakare, kol plaukai nustoja slinkti. Vėliau vartojama 2-3 kartus per savaitę.

Alpicort 2/4 mg/ml odos tirpalu sudrėkinama galvos plaukuotoji dalis, po to 2-3 minutes masažuojama pirštais, kad veikliosios medžiagos geriau patektų į plaukų maišelius ir pagyvėtų kraujotaka.

Nuėmus dangtelį, aplikatoriumi braukiama skersai per gydomą odos paviršių. Tuo pat metu pirštais trinama plaukuotoji galvos dalis, kad iš plaukų maišelių ir riebalų liaukų būtų pašalinti riebalai. Norint sustiprinti Alpicort 2/4 mg/ml odos tirpalo poveikį, prieš vartojant vaistą patartina ištrinkti galvą.

Gydymo trukmė priklauso nuo ligos formos ir eigos; kiekvienam ligoniui ją nustato gydytojas.

4.3 Kontraindikacijos

Padidėjęs jautrumas veikliosioms ir kitoms sudedamosioms vaisto medžiagoms. Kai sergama vėjaraupiais, specifinėmis (sifiliu, tuberkulioze), grybelių sukeltomis, odos infekcinėmis ligomis, kyla reakcija į vakcinaciją, vartoti galima tik įvertinus naudos ir galimos žalos santykį.

Specialūs įspėjimai ir atsargumo priemonės

Vaistas vartojamas tik vietiškai. Reikia žiūrėti, kad Alpicort 2/4 mg/ml odos tirpalo nepatektų į akis ir ant gleivinių (spiritinis tirpalas).

4.5 Sąveika su kitais vaistiniais preparatais ir kitokia sąveika

Nėra.

4.6 Nėštumo ir žindymo laikotarpis

Nėra jokių apribojimų.

4.7 Poveikis gebėjimui vairuoti ir valdyti mechanizmus

Alpicort 2/4 mg/ml odos tirpalas gebėjimo vairuoti ir valdyti mechanizmus neveikia.

4.8 Nepageidaujamas poveikis

Retai pasitaiko odos alerginių reakcijų. Kaip visada, kai vartojami preparatai, kurių sudėtyje yra kortikosteroidų, gali būti odos pakitimų (pavyzdžiui, pakinta odos storis, išsiplečia smulkiosios kraujagyslės, atsiranda ruožų, spuogų, odos uždegimas apie burną, padidėja kūno plaukuotumas). Vartojant vaistą ilgai didelėmis dozėmis, tepant juo didelius plotus, nesilaikant rekomendacijų galimas sisteminis kortikosteroidų poveikis.

4.9 Perdozavimas

Iki šiol apie apsinuodijimą Alpicort 2/4 mg/ml odos tirpalu, vartojant jį vietiškai, nepranešama. Jei jo atsitiktinai, dažniausiai vaiko, būtų išgerta, privalu įsidėmėti, kad Alpicort 2/4 mg/ml odos tirpalo sudėtyje yra 2-propanolio (izopropilo alkoholio).

Kitas puslapis >>>


Vaistų ir ligų katalogas   Kontaktai

Vaistai, ligos, sveikata, kainos