Temos
Patarimai sergantiems įvairiomis ligomis

Puslapis: 3

Arbi — indiškas žodis, į japonų kalbą verčiamas satoimo; tai dioskorėja. Labai kruopščiai sugrūskite žalią dioskorėja, jei sultys pernelyg skystos, pridėkite tokį pat kiekį kvietinių miltų ir 10% žalio imbiero. Padarykite tešlą ir padėkite ją 1,5 — 2 cm sluoksniu ant popieriaus ar sintetinio audinio. Uždėkite šį pleistrą ant skaudamos vietos, ant viršaus dar uždėkite sintetinį audinį. Laikykite kelias valandas. Sį pleistrą reikia dėti po imbiero kompreso 4 — 5 kartus per dieną.

240. Tochu pleistras

Į sojos tešlą (tochu) įberkite 10 % miltų. Tešlą dėkite tiesiai ant bet kurios uždegimo vietos. Greitai nukris karštis ir nustos skaudėti. Sio pleistro niekada nenaudokite nuo raupų ir tymų!

241. Sezamas ir imbieras

Sumaišykite šaukštą sezamo aliejaus su šaukštu imbiero sulčių ir gausite puikų vaistą nuo galvos skausmų, pleiskanų, plaukų slinkimo. Lašelis mišinio, įlašintas į ausį, sumažina bet kokį vidinės ausies uždegimą. Labai gera priemonė sergantiems reumatu ir egzema (po imbiero kompreso).

242. Sezamo aliejus

Sezamo aliejų perkoškite per gabalėlį audinio ir prieš miegą po lašą įsilašinkite jo į akis. Kartais šiek tiek skauda, bet tai geras vaistas nuo akių ligų. Sis aliejus — puiki plaukų priežiūros priemonė, gelbsti nuo plikimo ir pražilimo.

243. Sėdima chlorofilinė vonia B

<<< Ankstesnis puslapis    Kitas puslapis >>>   


Daugiau straipsnių apie sveikatą





Informacija surinkta iš įvairių interneto šaltinių, pateikiama pažíntiniais tikslais ir gali būti nepatikima. Prieš ja pasikliaudami, tikrinkite kituose šaltiniuose arba teiraukitės specialistų.


Vaistų ir ligų katalogas   Kontaktai

Vaistai, ligos, sveikata, kainos