Temos
Patarimai maitinančioms motinoms


Maitinanti motina neturi valgyti daug mėsos, gerti alkoholinių gėrimų, nes kūdikį dėl to vargina vidurių užkietėjimas, jis darosi neramus, nemiega.

Jeigu motinai maža pieno, patartina: 1) valgyti silkės ir išgerti truputį alaus; 2) vartoti daug žalių svogūnų, kuo daugiau morkų, krapų, dilgėlių; 3) valgyti duoną su sėlenomis, anyžiais ir kmynais; 4) gerti virintą pieną ir valgyti daug skysčių ir krakmolo turintį maistą - slyvas, vynuoges, bulves; 5) retkarčiais pridėti prie krūtinės šiltas skareles.

Jeigu motinai per daug pieno ir pageidautina dėl kurios nors priežasties jį sumažinti, padeda tokios priemonės: alksnių lapų arba pipirmėtės arbata, o iš vaistų - kalio jodidas ir atropinas, bet juos turi išrašyti gydytojas priklausomai nuo motinos sveikatos. Pieno išsiskyrimą taip pat sumažina šilti kamparo aliejaus kompresai.



<<< Ankstesnis straipsnis    Kitas straipsnis >>>   


Daugiau straipsnių apie sveikatą





Informacija surinkta iš įvairių interneto šaltinių, pateikiama pažíntiniais tikslais ir gali būti nepatikima. Prieš ja pasikliaudami, tikrinkite kituose šaltiniuose arba teiraukitės specialistų.


Vaistų ir ligų katalogas   Kontaktai

Vaistai, ligos, sveikata, kainos