Temos
Vinpocetine Covex
Vaistinis preparatas: Vinpocetine Covex
Puslapis: 1


TVIRTINU

Valstybinės vaistų kontrolės tarnybos

prie LR SAM viršininkas

__________ ______________

parašas v. ir pavardė

_________

data

PREPARATO CHARAKTERISTIKŲ SANTRAUKA

1. VAISTINIO PREPARATO PAVADINIMAS

VINPOCETINE COVEX 5 mg

2. KOKYBINĖ IR KIEKYBINĖ SUDĖTIS

Vienoje tabletėje yra 5 mg vinpocetino.

3. VAISTO FORMA

Tabletės.

4. KLINIKINĖ INFORMACIJA

4.1 Terapinės indikacijos

Įvairios kilmės smegenų kraujotakos sutrikimai (po smegenų insulto, traumos, dėl sklerotinių pakitimų, encefalopatija dėl hipertenzijos), pasireiškiantys psichiniais ar neurologiniais simptomais. Psichiniai ir neurologiniai sutrikimai, sukelti nepakankamas smegenų kraujotakos.

Oftalmologijoje – esant hipertenzinės ar arteriosklerotinės kilmės retinopatijai, esant lėtiniam kraujagyslinio dangalo ar tinklainės kraujotakos nepakankamumui.

Otologijoje – esant vidinės ausies pažeidimams, labirintinės kilmės galvos svaiguliui, kraujagyslinės kilmės klausos susilpnėjimui.

4.2 Dozavimas ir vartojimo metodas

Vartoti po 1-2 tabletes (5 mg) 3 kartus per parą (didžiausia paros dozė – 30 mg), ilgiausiai 30 dienų. Vėliau yra vartojama po 1 tabletę tris kartus per parą.

Vaisto poveikis pasireiškia maždaug po savaitės gydymo, stipriausias poveikis – po 3 mėnesių.

VINPOCETINE CONVEX 5 mg tabletes rekomenduojama vartoti po valgymo ar valgymo metu.

Nesant pakankamai klinikinės patirties, šio vaisto nerekomenduojama vartoti vaikams.

Atliekant farmakokinetikos tyrimus vinpocetino kaupimosi organizme nestebėta. Farmakokinetiniai parametrai jauniems ir vyresnio amžiaus asmenims nesiskiria. Sergantiesiems inkstų ar kepenų ligomis vaisto dozės koreguoti nebūtina, net jei gydymas trunka ilgai.

4.3 Kontraindikacijos

Nėštumas, laktacija. Negalima vartoti po neseniai įvykusio kraujo išsiliejimo į smegenis, taip pat intrakranijinės hipertenzijos atveju.

Negalima vartoti vaikams.

4.4 Specialūs įspėjimai ir atsargumo priemonės

Vaistą skirti kartu su organiniais nitratais reikalinga prižiūrint gydytojui, kadangi gali sustiprėti organinių nitratų poveikis.

Jeigu įmanoma, VINPOCETINE COVEX 5 mg reikia vengti skirti pacientams, kurių QT intervalo trukmė yra pailgėjusi, kadangi tuomet yra didesnė aritmijų rizika. Tokiems pacientams reikia užrašyti EKG, taip pat ir tiems, kurie yra gydomi ir antihipertenziniais ar kitais vaistais, galinčiais prailginti QT trukmę. Taip pat atsargiai vaistą reikia skirti gydomiems antihipertenziniais vaistais bei vaistais, galinčiais pailginti QT intervalo trukmę, taip pat praeityje buvus kitų Vinca alkoloidų noteloravimo atvejų, sergantiesiems inkstų funkcijos nepakankamumu.

Vaisto sudėtyje yra laktozės, todėl į tai reikia atsižvelgti skiriant vaistą pacientams, kuriems yra laktazės nepakankamumas.

4.5 Sąveika su kitais vaistiniais preparatais ir kitokia sąveika

Kitas puslapis >>>


Vaistų ir ligų katalogas   Kontaktai

Vaistai, ligos, sveikata, kainos