Temos
Paprastoji jonažolė

Puslapis: 2

Nuo jonažolės organizmas pasidaro labai jautrus, sugeria ultravioletinius spindulius. Todėl, kur šiandien mokslinė medicina vartoja ultravioletinius spindulius, ten liaudies medicina šito pasiekia vartodama jonažolę. Iš to pilnutinai galima suprasti liaudį, vartojančią jonažolę, kai sergama vėžiu. Žolėje dar yra rauginės medžiagos, karotino, vitamino C, eterinio aliejaus ir kt.

Pagal Bilcą jonažolė sėkmingai vartojama nuo geltligės, kepenų ir inkstų sutrikimų. Kaip išoriniai vartojami nudegimams ir pūlingoms žaizdoms gydyti. Kadangi hipericinas vandenyje netirpsta, tai vandeniniai preparatai yra mažai efektyvūs ir nevartotini. Reikia stengtis naudoti spiritinius ir aliejinius preparatus. Oleum Hyperici ruošiamas taip. 1 dalį jonažolės žiedų ir žiedinių pumpurų (žalių) užpilti 1 dalimi spirito ir 5 dalimis augalinio aliejaus ir ant vandens tynės maceruoti iki tol, kol spiritas ir žaliavoje esantis vanduo visiškai išgaruos, o žiedai aliejuje pasidarys trapūs. Paskui reikia aliejų nukošti per marlę, ir gaunama gana tiršta tamsiai raudonos spalvos aliejaus masė.

<<< Ankstesnis puslapis    Kitas straipsnis >>>   


Daugiau straipsnių apie sveikatą





Informacija surinkta iš įvairių interneto šaltinių, pateikiama pažíntiniais tikslais ir gali būti nepatikima. Prieš ja pasikliaudami, tikrinkite kituose šaltiniuose arba teiraukitės specialistų.


Vaistų ir ligų katalogas   Kontaktai

Vaistai, ligos, sveikata, kainos