Temos
Nuospaudos


Atsikratyti nuospaudų sunku, tam reikia daug laiko ir atkaklumo. Jos susidaro nuolat trinamose ar spaudžiamose kūno vietose, todėl nereikia avėti ankštos, nepatogios avalynės. Vakare kokią dešimt minučių pamirkyti kojas karštame vandenyje, o paskui aplieti šaltu vandeniu ir sausai nušluostyti. Vietoj karštos vonios kojas kiekvieną vakarą galima pamirkyti žibale (tik pėdas). Žibalas visai nežalingas, užtat nuospaudos, jeigu jos jau pradėjo formuotis, pamažu išnyks.

Nuospaudoms išgydyti yra daug būdų:

1. Trinti nuospaudas česnaku arba figų sultimis.

2. Tepti deguto, cukraus ir salietros (lygiomis dalimis) tepalu.

3. Vakare pridėti prie nuospaudos išilgai perpjautą alavijo lapą arba žalios mėsos (tai veikia silpniau) ir tvirtai aprišti. Per naktį nuospauda suminkštės, ir ją bus lengva peiliu nuimti.

4. Pridėti prie nuospaudos kepto česnako, aprišti ir palaikyti visą parą. Po to nuospauda gali pati nukristi, o jeigu nenukris, pakartoti gydymą.

Gilių nuospaudų su vertikaliais smaigaliais, įsiskverbusiais į odą, beveik niekada nepavyksta visiškai išgydyti, o jos labiausiai ir skauda. Reikia pabandyti tokią nuospaudą aprišti izoliacine juostele. Ji gerokai patrauks nuospaudą iš vidaus, todėl truputį skaudės. Kai juostelė apdžius, reikia uždėti kitą, kol visai ištrauks nuospaudą.

Taip pat nemažai vargina ir padų nuospaudos. Reikia kasdien daryti voneles su druska (10-15 minučių), po to nuospaudą patrinti pemza ir patepti vazelinu. Reguliariai taip darant galima gerokai palengvinti skausmą. Tos nuospaudos labai storos, gelsvos, dažnai su baltomis dėmelėmis. Einant smarkiai degina, kojos pavargsta. Be to, gerai kasdien jas patepti stipriu kamparo spirito tirpalu.



<<< Ankstesnis straipsnis    Kitas straipsnis >>>   


Daugiau straipsnių apie sveikatą





Informacija surinkta iš įvairių interneto šaltinių, pateikiama pažíntiniais tikslais ir gali būti nepatikima. Prieš ja pasikliaudami, tikrinkite kituose šaltiniuose arba teiraukitės specialistų.


Vaistų ir ligų katalogas   Kontaktai

Vaistai, ligos, sveikata, kainos