Temos
Niši sistemos pagrindai

Puslapis: 3

Profesorius Niši tvirtai įsitikinęs, kad įgimtos gydomosios galios rodo gyvam organizmui būdingą reakciją, veikiančią pagal natūralios atrankos dėsnį, kai reikia gelbėti organizmą. Be to, žinotina, kad bet kokio gyvo organizmo įgimtos gydomosios jėgos glaudžiai susijusios su išorės ir vidaus sekrecijų sistemomis.

Niši rašo: „Žmogaus organizmas dažnai vadinamas „žmogaus ūkiu". Tai išmintingas apibūdinimas, nes kiekvienas valstybės, ekonomikos, visuomenės ar žemės ūkis gyvuoja laikydamasis dėsnio tai į vidų, tai iš vidaus, tai kreditas, tai debetas. Žmogaus ūkyje maistas reiškia „į vidų" arba „kreditą", o išskyros - tai „iš vidaus" arba „debetą". Prakaitavimas, viduriavimas, vėmimas ~ tarytum žmogaus vidaus ūkio neapmokėtos sąskaitos, už kurias organizmui reikia atsiskaityti, nes tai vienintelis būdas gerai jį subalansuoti.

Kaip mes elgiamės, kai pakyla temperatūra, pradedame vemti ar viduriuoti? Stengiamės numušti temperatūrą, slopiname vėmimą ir viduriavimą, taigi pašaliname negalavimo požymius. Šiuolaikinė medicina požymius laiko liga, o pagal Niši sveikatingumo sistemą jie suprantami kaip vaistai arba gydymo procesas.

Niši sveikatos sistema ne tik nesulaiko ir neslopina tokių požymių, bet stengiasi kiek galima padidinti įgimtų gydomųjų galių poveikį, kartu apsaugodama ligonio sveikatą.

Profesoriaus Niši nuomone, žmogaus sveikata priklauso nuo keturių svarbių veiksnių: 1) odos būklės, 2) mitybos, 3) kūno organų būklės, 4) psichinės būklės.

<<< Ankstesnis puslapis    Kitas puslapis >>>   


Daugiau straipsnių apie sveikatą





Informacija surinkta iš įvairių interneto šaltinių, pateikiama pažíntiniais tikslais ir gali būti nepatikima. Prieš ja pasikliaudami, tikrinkite kituose šaltiniuose arba teiraukitės specialistų.


Vaistų ir ligų katalogas   Kontaktai

Vaistai, ligos, sveikata, kainos