Temos
Nėštumo komplikacijos


1. Vėmimas. Jeigu ligonė, be įprasto nėščiųjų vėmimo, dažniausiai rytais, ima vemti dažnai, po keletą kartų per dieną, tai rodo kokį nors gimdos sutrikimą. Reikia kreiptis į gydytoją, nes dažniausiai tokiu atveju tenka daryti abortą, kad būtų išgelbėta moters gyvybė.

2. Nugaros peršėjimas, ypač smarkus antroje nėštumo pusėje. Taip yra dėl to, kad vaisius spaudžia ypač jautrius nervus. Padeda apsitrynimas degtine arba medžio pelenų šarmu, bet visiškai peršėjimas praeina tik po gimdymo.

3. Kraujo pasirodymas. Paprastai būna trečią nėštumo mėnesį, ką nors sunkaus pakėlus, taip pat dėl sifilio. Tai rodo, kad vaisius jau negyvas ir prasideda abortas.

Tačiau kartais nedaug kraujo gali pasirodyti ir esant gyvam vaisiui dėl to, kad jis guli kaip tik ties gimdos žiomenimis. Tai paprastai pasitaiko antroje nėštumo pusė- je. Kraujuojant būtinai reikia kreiptis j gydytoją arba prityrusią akušerę, o kol kas ligonę paguldyti ir 1-2 kartus per parą duoti gerti po 10-20 lašų Extr. fl. hydrastis Can.

4. Varikozinis kojų venų išsiplėtimas. Būna dėl vaisiaus spaudimo. Padeda specialios guminės kojinės. Jeigu venos labai išsiplėtusios, daroma operacija.

5. Ant veido, o kartais ir ant rankų atsiranda rudos dėmės. Po gimdymo jos greit išnyksta.

Nėščioms moterims negalima vartoti jokių kirmėles varančių vaistų, taip pat alavijo sunkos.

Liaudies prietarai. Jeigu moteris po sueities atsiguls ant dešiniojo šono, ji pagimdys berniuką.

Jeigu vyras ilgai neturėjo lytinių santykių, tai po sueities su juo moteris beveik visada pagimdo berniuką.



<<< Ankstesnis straipsnis    Kitas straipsnis >>>   


Daugiau straipsnių apie sveikatą





Informacija surinkta iš įvairių interneto šaltinių, pateikiama pažíntiniais tikslais ir gali būti nepatikima. Prieš ja pasikliaudami, tikrinkite kituose šaltiniuose arba teiraukitės specialistų.


Vaistų ir ligų katalogas   Kontaktai

Vaistai, ligos, sveikata, kainos