Temos
Moterų ir vyrų ligos

Puslapis: 7

Vanduo nuo vyrų ligų. Vyrams savijautai pagerinti nepaprastai gerai tinka bendras grūdinimasis vandens procedūromis. Ypač čia norėtume patarti rytais visą kūną apsiplauti šaltu vandeniu, po darbo pabraidyti arba susiruošti šalto vandens vonią kojoms iki kelių. Galima šaltu vandeniu apsilieti kelius. Kiekvienas sveikas vyras, ypač vyresnio amžiaus, visą savo gyvenimą kas rytą_ ir kas vakarą turėtų daryti po vieną vandens procedūrą. Po kasdieninio prausimosi visada reikėtų šaltu vandeniu apsilieti šlaunis, o vėliau, kaip reikiant užsigrūdinus, ir visą kūną.

Kitas vandens procedūras reikia vartoti pagal ligą:

— Prostatos profilaktikai vyrai nuo 40 metų amžiaus būtinai turi kasdien išsituštinę atsisėsti ant vonios krašto ir iš rankinio dušo nuo 5 iki 10 sekundžių lieti šaltą vandenį (vėsesnį nei kūno temperatūros, bet ne ledinį) tarp išeinamosios angos ir išorinių lytinių organų. Taip kartu sustiprės ir išeinamoji anga ir bus išvengta hemorojaus. Kai prostatos negalavimai yra visai menki, pasikonsultavus su gydytoju, reikia kas antrą dieną daryti kontrastines (iš pradžių karštą, paskui šaltą) vonias ligi juosmens su šieno pakritų priedais tol, kol pradėsime vėl gerai jaustis.

<<< Ankstesnis puslapis    Kitas straipsnis >>>   


Daugiau straipsnių apie sveikatą





Informacija surinkta iš įvairių interneto šaltinių, pateikiama pažíntiniais tikslais ir gali būti nepatikima. Prieš ja pasikliaudami, tikrinkite kituose šaltiniuose arba teiraukitės specialistų.


Vaistų ir ligų katalogas   Kontaktai

Vaistai, ligos, sveikata, kainos