Temos
Mityba pagal Niši sveikatingumo sistemą

Puslapis: 3

Deja, šiuolaikinė dietologija, grindžiama tik kalorijomis, sveikatai neteikia naudos, nes ji, nors ir traukia savo pretenzingumu, nepajėgia nieko pasiūlyti, kas užkirstų kelią ligoms.

Plačiai žinoma, kad visos maistingosios medžiagos dėl mūsų organizme nuolat vykstančių itin subtilių procesų virsta vienos kitomis. Todėl, profesoriaus Niši nuomone, mitybos esmė turi būti ne daug ar mažai kalorijų turintis maistas, o pagrindinių „statybinių" elementų baltymų, riebalų, angliavandenių, mikroelementų, vitaminų suderinamumas ir organizmui būtinų hormonų ir enzimų susidarymas. Sveikatai labai svarbu, kad gaunamas maisto kiekis atitiktų jo išskyrų kiekį, priešingu atveju neapdoroti ir nepasisavinti baltymai, riebalai, mikroelementai sutrikdo medžiagų apykaitą, užkemša organizmą šlakais ir galiausiai apsinuodijama.

Mitybos taisyklės

Pirma taisyklė. Kas 30 minučių gerti po 30 g šviežio nevirinto geros kokybės vandens.

Vanduo būtinas produktas ir geras priedas maistui.

Žmogaus organizme yra apie 65 procentai vandens. Netgi kauluose jo 22 procentai. Netekus 10 procentų vandens galima apalpti. Daug vandens netekęs organizmas žūsta nuo intoksikacijos.

Žmogaus organizmas tai biocheminė laboratorija, kurioje nepertraukiamai vyksta sudėtingi apykaitos procesai ir kas 30 minučių į kraują „išmetamas" cukrus ir alkoholis. Vartojami nesaikingai, jie labai kenkia organizmui. Vietoj cukraus geriau vartoti medų, džiovintus vaisius, saldžius vaisius ir daržoves. Jeigu mitybos racione viso šito bus pakankamai, organizmui cukraus neprireiks.

<<< Ankstesnis puslapis    Kitas puslapis >>>   


Daugiau straipsnių apie sveikatą





Informacija surinkta iš įvairių interneto šaltinių, pateikiama pažíntiniais tikslais ir gali būti nepatikima. Prieš ja pasikliaudami, tikrinkite kituose šaltiniuose arba teiraukitės specialistų.


Vaistų ir ligų katalogas   Kontaktai

Vaistai, ligos, sveikata, kainos