Temos
Meningitas


Tai - galvos arba nugaros smegenų dangalų uždegimas. Liga užkrečiama, sunkiai išgydoma, dažnai mirtina. Net ir pasveikus, po šios ligos lieka daug komplikacijų, gali sutrikti protinis vystymasis.

Gydyti meningitą be gydytojo, vien naminėmis priemonėmis, neįmanoma, galima tik padėti gydymui. Reikia pasirūpinti, kad ligonis turėtų visišką ramybę, šviesą kambaryje pritemdyti. Karščiui nuo galvos atitraukti gerai rankas iki alkūnių ir kojas iki kelių apvynioti šaltais skudurėliais; kai jie sušils - pakeisti. Ant galvos ir stuburo dėti pūsles su ledu.

Ligoniui pasveikus daryti jam šiltas vonias (35-40 laipsnių), vonioje laikyti ne daugiau kaip 15 minučių, pirmomis dienomis duoti gerti tik vandens su ledu, šaltą miežių nuovirą, mėtų užpilą. Kadangi meningitas labai užkrečiamas, ypač vaikams, reikia, jei galima, neleisti jiems lankytis tokiose vietose, kur būna ypač daug žmonių; be to, kad vaikai neužsikrėstų, reikia jiems kasdien skalauti burną ir nosiaryklę kalio permanganato arba boro rūgšties skiediniu.



<<< Ankstesnis straipsnis    Kitas straipsnis >>>   


Daugiau straipsnių apie sveikatą





Informacija surinkta iš įvairių interneto šaltinių, pateikiama pažíntiniais tikslais ir gali būti nepatikima. Prieš ja pasikliaudami, tikrinkite kituose šaltiniuose arba teiraukitės specialistų.


Vaistų ir ligų katalogas   Kontaktai

Vaistai, ligos, sveikata, kainos