Temos
Liaudiška priemonė nuo anginos, difterito ir skarlatinos


Šios ligos - tikra žmonijos rykštė. Jų aukos dažniausiai yra vaikai, tačiau kartais jomis suserga ir suaugusieji.

Pati pavojingiausia iš šių ligų dabar yra vadinamoji piktybinė angina, nuo kurios oficialioji medicina dar nesurado veiksmingos priemonės. (Kinai "Lu-šin-uan" pagalba išgydo bet kokią anginą.) Difteritas ir skarlatina sėkmingai gydoma išrūgomis.

Minėtos ligos Rusijoje, o galbūt ir kitose šalyse nuo seno buvo gydomos labai paprasta priemone. Ši priemonė - tai 30 proc. citrinos rūgšties skiedinys, kuriuo skalaujama gerklė.

Užvertus galvą ir iškvėpus orą, tirpalu keletą minučių skalaujama gerklė. Tokios procedūros atliekamos kas valandą. Tirpalas padeda nuo įvairių neįsisenėjusių gerklės susirgimų.

Neturint šio tirpalo, galima paimti 2-3 nuluptas citrinos skilteles ir vieną po kitos laikyti burnoje stengiantis, kad jos būtų kuo arčiau gerklės. Skilteles reikia iš lėto čiulpti, o paskui nuryti. Taip daryti kas valandą, kol ligonis pajus palengvėjimą. Jeigu liga įsisenėjusi, citrinos nepadeda, tenka naudoti citrinos rūgštį.



<<< Ankstesnis straipsnis    Kitas straipsnis >>>   


Daugiau straipsnių apie sveikatą





Informacija surinkta iš įvairių interneto šaltinių, pateikiama pažíntiniais tikslais ir gali būti nepatikima. Prieš ja pasikliaudami, tikrinkite kituose šaltiniuose arba teiraukitės specialistų.


Vaistų ir ligų katalogas   Kontaktai

Vaistai, ligos, sveikata, kainos