Temos
Lėtinis galvos smegenų kraujotakos nepakankamumas

Puslapis: 2

Susilpnėja aukštoji nervinė veikla. Sunku darbo metu sukoncentruoti dėmesį, jį nukreipti nuo vieno objekto į kitą. Kalbant su kitu žmogumi, sunku nuo vienos minties greit pereiti prie kitos. Ligoniai pradeda skųstis atminties mažėjimu. Neretai jie turi užsirašyti ne tik pavardes, telefonų numerius, kuriuos blogai įsimena, bet ir reikalingus tą dieną atlikti darbus.

Atminčiai vis blogėjant, ligoniai pradeda dažniau prisiminti praeitį; ją giria, dabartį niekina.

Iš išvaizdos toks žmogus atrodo turįs daugiau metų, negu rodo jo dokumentai. Aplink rainelę neretai atsiranda balsvai gelsvas žiedas, vadinamas senatviniu žiedu.

Didėjant lėtiniam galvos smegenų kraujotakos nepakankamumui, kartkartėmis gali užeiti nuomaro, priverstinio juoko ar verksmo priepuoliai, išsivystyti parkinsonizmas. Dar vėliau tokiems ligoniams gali ūmiai sutrikti smegenų kraujotaka — įvykti smegenų krizė ar insultas.

Gydymas. Gydoma pagrindinis susirgimas — aukšto kraujospūdžio liga arba aterosklerozė. Ligoniams patariama naudoti mažai kalorijų ir nedaug gyvulinių riebalų turintį maistą, geriausia pieną, daržoves, daugiau būti gryname ore, dirbti nesunkų fizinį darbą, ypač jei ligonis yra protinio darbo darbuotojas.

Jokiu būdu nepatartina ligoniui keisti savo profesijos.

Reikia sudaryti sąlygas, kad jis galėtų dirbti savo įprastinį darbą, tik turėtų mažesnį krūvį.

<<< Ankstesnis puslapis    Kitas straipsnis >>>   


Daugiau straipsnių apie sveikatą





Informacija surinkta iš įvairių interneto šaltinių, pateikiama pažíntiniais tikslais ir gali būti nepatikima. Prieš ja pasikliaudami, tikrinkite kituose šaltiniuose arba teiraukitės specialistų.


Vaistų ir ligų katalogas   Kontaktai

Vaistai, ligos, sveikata, kainos