Temos
Kraujavimas iš bambos, bambos išvarža kūdikiams

Puslapis: 2

Naujagimių bienorėja (pūlinis akių uždegimas)

Kūdikiui gimus reikia tuojau pat, kol neatsimerkė, nušluostyti akutes švariu skudurėliu, o numaudžius vėl nušluostyti vokus vatos gabalėliu arba šiltu vandeniu sušlapintu skudurėliu. Paskui įlašinti į akis po vieną lašą 30 proc. sulfacilio natrio arba antibiotikų tirpalo, kad į kūdikio akis nepatektų užkratas iš motinos lytinių organų pūlingų išskyrų.

Kūdikio blenorėjos požymiai yra tokie: parausta ir pa- burksta vokai (tai paprastai būna praėjus kelioms dienoms po gimimo), iš akių ima tekėti vandeningos, rausvos išskyros. Jeigu akies obuolys lieka sveikas, nepa- raudęs, kūdikiui dar galima padėti namie: reikia keletą kartų per dieną trinti vokus silpnu (2 proc.) boro rūgš- ties tirpalu ir atsargiai nuimti prie blakstienų pridžiūvu- sius pūlius. Taip pat patartina dėti ant akių ramunėlių užpilo kompresus. Tačiau jeigu iš akių pradeda tekėti žalsvos arba kraujingos išskyros, reikia tuojau kreiptis j gydytoją, nes kūdikis gali netekti regėjimo.

<<< Ankstesnis puslapis    Kitas straipsnis >>>   


Daugiau straipsnių apie sveikatą





Informacija surinkta iš įvairių interneto šaltinių, pateikiama pažíntiniais tikslais ir gali būti nepatikima. Prieš ja pasikliaudami, tikrinkite kituose šaltiniuose arba teiraukitės specialistų.


Vaistų ir ligų katalogas   Kontaktai

Vaistai, ligos, sveikata, kainos