Temos
Kraujagyslės plyšimas akies vyzdyje


Tai įvyksta dėl sklerozės, taip pat dirbant tokį darbą, kai regėjimas labai įtemptas, pavyzdžiui, graveriams, mašininkėms, gydytojams ir pan. Skausmo beveik nejuntama, bet žmogus plyšimą tuojau pastebi: prieš akį pasirodo tamsi figūrėlė, tarsi muselė arba bitė, trukdanti matyti. Dažnai svaigsta galva, pykina. Tas reiškinys, galima pasakyti, neišgydomas, tai gali trukti daugelį metų. Kartais kraujagyslė vėl plyšta, "muselė" didėja, ir akis visai nustoja matyti.

Norint išvengti naujų plyšimų, reikia vartoti daugiau vitamino C, jis minkština dėl sklerozės sukietėjusias arterijų sieneles. Reikia vengti žemai nulenkti galvą, kad kraujas nepriplūstų į akis.

Bet svarbiausia - kantrybė ir laikas, nes kraujas pažeistoje akyje išsisklaido labai lėtai. Jokie kompresai bent kiek labiau nepadės. Šiek tiek tik palengvina šilti stiprios arbatos kompresai.



<<< Ankstesnis straipsnis    Kitas straipsnis >>>   


Daugiau straipsnių apie sveikatą





Informacija surinkta iš įvairių interneto šaltinių, pateikiama pažíntiniais tikslais ir gali būti nepatikima. Prieš ja pasikliaudami, tikrinkite kituose šaltiniuose arba teiraukitės specialistų.


Vaistų ir ligų katalogas   Kontaktai

Vaistai, ligos, sveikata, kainos