Temos
Kompresas nuo kelių skausmo

Puslapis: 2

Ūmią ligos formą puikiausiai gali įveikti Kneipo šaltas apvyniojimas. Paimkite lininį virtuvės rankšluostį, įmerkite jį į šaltą vandenį ir apvyniokite juo savo kelį. Ant viršaus apvyniokite sausą frotinį rankšluostį. Iš pradžių pavilgą keiskite kuo dažniau — maždaug kas penkiolika minučių. Vėliau keiskite tik tada, kai pavilgas sušyla. Šaltas pavilgas ne tik mažina skausmą (jis ramina odoje esančius skausmo receptorius), bet ir stabdo uždegimą. Netrukus tikrai pajusite pagerėjimą. Taip pat skausmas susilpnės dažnai apipilant šaltu vandeniu kelius. Atsistokite vonioje, paimkite dušą ir apipilkite skaudamą koją: pradėkite nuo pėdos pirštų, tęskite kulno link, po to kilkite blauzda į viršų iki pakinklių, čia stabtelėkite penkioms sekundėms; pabaikite vidine blauzdos puse leisdamiesi žemyn. Tada apliekite skaudamos kojos priekinę pusę: pradėkite nuo pirštų; kilkite j viršų kelio link, penkias sekundes liekite kelį ir grįžkite vidine kojos puse žemyn. Šį Kneipo apipylimą pakartokite 2-3 kartus.

Nemalonius uždegimo požymius gali greitai nuraminti vėsus gydomojo purvo (gydomojo purvo miltelių pavidalu esti vaistinėse) kompresas. Tokio kompreso nelaikykite ilgiau nei 20 minučių, nes purvas išdžius ir jo gydomosios jėgos gali veikti netgi priešingai.

Sąnarių skausmus gerai malšina šviežiai sutarkuoti krienai arba paprasčiausio agurko riekelės: šių daržovių veikliosios medžiagos skatina sąnaryje medžiagų apykaitą ir taip greitina gijimą.

<<< Ankstesnis puslapis    Kitas puslapis >>>   


Daugiau straipsnių apie sveikatą





Informacija surinkta iš įvairių interneto šaltinių, pateikiama pažíntiniais tikslais ir gali būti nepatikima. Prieš ja pasikliaudami, tikrinkite kituose šaltiniuose arba teiraukitės specialistų.


Vaistų ir ligų katalogas   Kontaktai

Vaistai, ligos, sveikata, kainos