Temos
Kepenų uždegimas (hepatitas)

Puslapis: 2

Daug geriantys asmenys suserga kepenų ciroze. Tai lėtinė progresuojanti kepenų liga. Iš pradžių ligonį, pykina rytais, jis raugėja, netenka apetito, Nesėja. Kepenys iš pradžių smarkiai padidėja, o paskui pamažu susitraukia, pilvo ertmėje susikaupia daug skysčio ir pagaliau žmogus miršta nuo išsekimo. Išgydyti cirozę iš pradžių dar galima, bet vėliau jau nebeįmanoma. Svarbiausias gydymas - minėta dieta.

Pirmieji cirozės požymiai - nuovargis nuo bet kokio darbo, mieguistumas, kartumas burnoje, dažnai vargina rėmuo.

Liaudiškos naminės priemonės:

1. Maždaug 15 minučių virti jaunus kukurūzų burbuolių lapus ir paskui per valandą po du puodukus išgerti tą nuovirą.

2. Kasdien išgerti po puoduką raudonųjų burokėlių ir ridikų sunkos (perpus).

3. Gerti kasdien po 2-3 puodukus šlamučių (geriausia laukinių) žiedų nuoviro.

4. Po 2-3 puodukus per dieną išgerti miškinių žemuogių lapų ir stiebelių užpilo.

Ne tik sergant kepenų, bet ir inkstų arba skrandžio ligomis gera tokia priemonė: vakare prieš miegą sušlapinti kambario temperatūros vandeniu paklodę, išgręžti ir apsisupti nuo pažastų iki kelių (ne aukščiau ir ne žemiau). Po to atsigulti, labai šiltai apsikloti ir gulėti apie pusantros valandos Ge'9u galima, tuo metu nekalbėti). Paskui nusišluostyti kūną, apsivilkti sausus baltinius ir atsigulti. Taip daryti kartą per savaitę arba bent per dvi savaites; tai labai pagerina virškinimo organų darbą ir padeda išvengti įvairių jų ligų ir peršalimo.

<<< Ankstesnis puslapis    Kitas straipsnis >>>   


Daugiau straipsnių apie sveikatą





Informacija surinkta iš įvairių interneto šaltinių, pateikiama pažíntiniais tikslais ir gali būti nepatikima. Prieš ja pasikliaudami, tikrinkite kituose šaltiniuose arba teiraukitės specialistų.


Vaistų ir ligų katalogas   Kontaktai

Vaistai, ligos, sveikata, kainos