Temos
Keletas priemonių nuo žaizdų ir įpjovimų


A. Perpjauti alijošiaus lapo gabalėlį ir nupjauta puse pridėti vieną iš puselių prie žaizdos ar įpjovimo. Po 5 - 6 valandų žaizda užsitrauks.

B. Praplauti žaizdą ir uždėti kompresą iš spirito ir dilgėlių lapų trauktinės. Trauktinė paruošiama taip: prikimšti 0,5 l talpos butelį beveik iki viršaus šviežių dilgėlių lapų, užpilti spiritu, užkimšti kamščiu ir laikyti saulėje 2 savaites. (Saulės spinduliai didina trauktinės gydomąjį poveikį.) Kaukazo kalniečiai nuo neatmenamų laikų šią priemonę laikė pačia geriausia.

C. Pateikiamas receptas laikomas vienu iš geriausių rusų liaudiškosios medicinos sukurtų vaistų. Paimti 100 g provanso aliejaus, 8 g geltono vaško, 5 g balto vaško, 20 g pušies dervos (kanifolijos), 1 g smilkalų, vieną valgomąjį šaukštą nesūdyto sviesto. Jeigu kanifolija ir smilkalai yra gabalėlių pavidalo, juos reikia sutrinti į miltelius. Viską sudėti į puodą ir virti 10 minučių. Visą laiką maišyti ir nugraibyti paviršiuje susidariusias putas. Mišinį sudėti į stiklainį. Ploną jo sluoksnį užtepti ant marlės ar skudurėlio ir dėti prie žaizdos ar įpjovimus. Tepalas išgydo netgi labai senas ir apleistas žaizdas ir įpjovimo (išskyrus sifilinės kilmės žaizdeles).

D. Paimti 1 valgomąjį šaukštą ožkos ar avies taukų ir 0,5 valgomojo šaukšto druskos, įberti 1 valgomąjį šaukštą smulkiai supjaustyto seno svogūno, sumaišyti ir sutrinti beveik į miltelius. Tepalo dėti į žaizdos vidų ir patepti žaizdos kraštus. Po to aprišti ir laikyti 24 valandas.

<<< Ankstesnis straipsnis    Kitas puslapis >>>   


Daugiau straipsnių apie sveikatą





Informacija surinkta iš įvairių interneto šaltinių, pateikiama pažíntiniais tikslais ir gali būti nepatikima. Prieš ja pasikliaudami, tikrinkite kituose šaltiniuose arba teiraukitės specialistų.


Vaistų ir ligų katalogas   Kontaktai

Vaistai, ligos, sveikata, kainos