Temos
Keletas natūralios mitybos patarimų

Puslapis: 2

Prieš keletą dešimtmečių Paryžiaus Sorbonos universiteto profesorius Renė Kšontonas paskelbė teoriją, kad visi sausumos gyventojai yra kilę iš vandenynų. Si koncepcija, pagrįsta daugiamečiais biologiniais tyrinėjimais, ganėtinai išsamiai išdėstyta jo knygoje „Jūrų vandenys" ir pripažinta viso pasaulio mokslininkų. Plačiai yra žinomas Paryžiaus Kjuntono institutas Ujo klinika — laboratorija Atlanto pakrantėje, o Kjuntono plazma kelis dešimtmečius turėjo didelę paklausą. Jo talasoterapijos metodas iš esmės remiasi gydomuoju druskos poveikiu.

Sveikas žmogaus organizmo funkcionavimas priklauso nuo kalio ir natrio teisingo balanso kraujyje ir smegenų ląstelėse nustatymo ir sustiprinimo, tačiau šiuolaikinėje medicinoje be jokio pagrindo vyrauja druskos baimė.

Ugnies ir druskos atradimas — patys vertingiausi dalykai nuo neatmenamų laikų — leido žmogui sukurti šiuolaikinę civilizaciją. Druskos svarbą senovėje nusako biblinis terminas „užmokestis už darbą", skambantis panašiai kaip žodis „druska", taip pat Kristaus žodžiai, kad turime būti žemės druska.

Jei mūsų kraujui trūksta druskos, be abejonės, mus kamuos rūgštingumas, acidozė. Tai kaip atsirado viską stelbianti druskos baimė?

Si ilga prietarų vystymosi istorija aprašyta mano knygoje „Džekas ir Mitis — du naivuoliai civilizacijos džiunglėse".

<<< Ankstesnis puslapis    Kitas puslapis >>>   


Daugiau straipsnių apie sveikatą





Informacija surinkta iš įvairių interneto šaltinių, pateikiama pažíntiniais tikslais ir gali būti nepatikima. Prieš ja pasikliaudami, tikrinkite kituose šaltiniuose arba teiraukitės specialistų.


Vaistų ir ligų katalogas   Kontaktai

Vaistai, ligos, sveikata, kainos