Temos
Kalcis


Stiprina kaulus. Kalcis sudaro 3/4 visų žmogaus kūne esančių mineralinių elementų. Širdis turi gauti kalcio 7 kartus daugiau negu bet kuris kitas organas, nes jis reikalingas širdies raumenų darbui, greitina kraujo krešėjimą. Visose liaukose, gaminančiose hormonus kraujui, ląstelėms ir audiniams, turi būti pakankamai kalcio, nes kitaip organizmas pradeda per anksti senėti. Vaikams ir paaugliams kalcio reikia 3-4 kartus daugiau negu suaugusiems, nes formuojasi kaulai, dantys, raumenys.

Įvairių ligų metu, ypač su aukšta temperatūra, taip pat jeigu žmogus pervargęs ar turi didelių nemalonumų, iš organizmo pasišalina labai daug kalcio, ir tai tuojau atsiliepia viso organizmo veiklai: silpnėja kepenys, prasideda tonzilių uždegimas, tulžies pūslėje atsiranda akmenų, ima trupėti dantys, išberia kūną (ypač rankas).

Daugiausia kalcio yra piene ir jo produktuose, kopūstuose, kiaušiniuose, pupelėse.



<<< Ankstesnis straipsnis    Kitas straipsnis >>>   


Daugiau straipsnių apie sveikatą





Informacija surinkta iš įvairių interneto šaltinių, pateikiama pažíntiniais tikslais ir gali būti nepatikima. Prieš ja pasikliaudami, tikrinkite kituose šaltiniuose arba teiraukitės specialistų.


Vaistų ir ligų katalogas   Kontaktai

Vaistai, ligos, sveikata, kainos