Temos
Kaimiškos priemonės nuo kosulio


A. Norint išsigydyti įsisenėjusį krūtininį kosulį, reikia krūtinę patrinti sausu gelumbės skuduru, po to sausai įtrinti kiaulės lašiniais arba lydytais taukais, įpylus į juos nedidelį kiekį pušies aliejaus (neturint aliejaus, galima įpilti lydyto sviesto).

B. Paimti rugių, avižų, miežių, įdėti trūkažolės, nuvalytų karčiųjų migdolų, užplikinti ir gerti kaip paprastą kavą. Gerti šį mišinį ir su karštu virintu pienu.

C. Virintos ropės sultys su cukrumi (geriau su medumi) taip pat labai naudingos gydant krutinės skausmus, atsiradusius nuo persišaldymo, ir kosulį.

D. Supjaustyti į smulkius gabalėlius 10 svogūnų ir 1 česnako galvutę ir virti nepasterizuotame piene tol, kol jie pasidarys minkšti. Įpilti truputėlį tramažolės sulčių. Įdėti medaus.

Gerti po 1 valgomąjį šaukštą kas valandą 1 dieną.

E. Gogelmogelis (kiaušinių tryniai, suplakti su cukrumi ir romu) taip pat padeda nuo kosulio. Vartoti ryte, nevalgius.

F. Sumaišyti lygias dalis ridikų ar morkų sulčių su pienu arba medaus gėrimu. Gerti po 1 valgomąjį šaukštą 6 kartus per dieną.

G. Sumaišyti 2 valgomuosius šaukštus šviežio sviesto, 2 šviežius kiaušinių trynius, arbatinį šaukštelį kvietinių miltų ir2arbatiniusšaukštelius medaus.

Vartoti po 1 arbatinį šaukštelį keletą kartų per dieną.

H. Pavasarį nuo kosulio naudinga gerti beržų arba klevų sulą su pienu.

J. Norint išgydyti sausą kosulį, naudinga įtrinti krūtinę tokiu mišiniu: 2 medienos aliejaus dalys ir 1 dalis amoniako.

<<< Ankstesnis straipsnis    Kitas puslapis >>>   


Daugiau straipsnių apie sveikatą





Informacija surinkta iš įvairių interneto šaltinių, pateikiama pažíntiniais tikslais ir gali būti nepatikima. Prieš ja pasikliaudami, tikrinkite kituose šaltiniuose arba teiraukitės specialistų.


Vaistų ir ligų katalogas   Kontaktai

Vaistai, ligos, sveikata, kainos