Temos
Iš ko sudarytos kviečių želmenų sultys

Puslapis: 7

Iš kitų svarbių amino rūgščių yra fenilalaninas, kuris padeda skydliaukei, gaminančiai tiroksiną, protiniam brendimui ir susitvardymui būtiną hormoną; treaninas stimuliuoja virškinimą ir maisto pasisavinimą; valinas skatina smegenų veiklą, koordinuoja raumenų darbą ir ramina nervus. Trūkstant valino, gali padidėti nervingumas, pasireikšti protinis nuovargis, emociniai protrūkiai ir nemiga. Metioninas padeda išvalyti ir atstatyti inkstų ir kepenų ląsteles, skatina plaukų augimą ir veikia raminamai.

Kviečių želmenyse yra ir kitų rūgščių: alaninas, gaminantis kraują; argininas, būtinas vyrams, jų sėklai; asparaginas, padedantis maistui virsti energija; glutaminas, laiduojantis protinį pajėgumą ir palaikantis normalias medžiagų apykaitos funkcijas; glicinas, padedantis ląstelėms deguonį paversti energija; histidinas, darantis poveikį klausai ir nervams; prolinas, pavirstantis į glutaminą ir atliekantis tokias pačias funkcijas; serinas, stimuliuojantis smegenų jr nervų funkcijas; tirozinas, gerinantis plaukų ir odos būklę ir stabdantis ląstelių senėjimo procesą.

<<< Ankstesnis puslapis    Kitas straipsnis >>>   


Daugiau straipsnių apie sveikatą





Informacija surinkta iš įvairių interneto šaltinių, pateikiama pažíntiniais tikslais ir gali būti nepatikima. Prieš ja pasikliaudami, tikrinkite kituose šaltiniuose arba teiraukitės specialistų.


Vaistų ir ligų katalogas   Kontaktai

Vaistai, ligos, sveikata, kainos