Temos
Gydymasis badavimu

Puslapis: 4

Kada baigiasi badavimas ir prasideda tikrasis badas? Kai žmogus nenaudoja maisto, jo kūnas maitinasi savo atsargomis. Kai jos artėja į pabaigą, baigiasi badavimas ir prasideda organizmo išsekimas. Tada badavimą būtina nutraukti, nes organizmo išvalymas ir atnaujinimas baigti. Dabar kūnas vėl iš naujo gali formuoti naujas, sveikas ląsteles. Kaip ilgai turi trukti badavimas? Tai priklauso nuo paciento sveikatos, jo gyvenimo būdo, o svarbiausia - nuo susirgimo pobūdžio.

Suprantama, kad ligos išsekinti, nusilpę pacientai negali ilgai badauti. Tačiau reikėtų atsiminti, kad įsisenėjusią, metų metais aštrėjusią ir perėjusią į sunkią formą ligą galima išgydyti tik badavimu.

Po badavimo visuomet sugrįžta normalus sveikas apetitas, nuo liežuvio išnyksta apnašos, dingsta nemalonus skonis burnoje. Šlapimas vėl tampa švarus, temperatūra ir pulsas vėl pasidaro normalūs.

Po badavimo labai svarbu palaipsniui pradėti normaliai maitintis.

Pacientai dažnai manęs klausia, kodėl badavimui teikiama tokia ypatinga reikšmė. Atsakymas labai paprastas. Žmogaus kūną galima palyginti su oksidavimo mašina. Per 24 valandas jame sudega 400 gramų riebalų.

Nutraukus "kuro" tiekimą, organizmui tenka naudoti atsargas. B ko susideda šios atsargos? Gamtos sukurta žmogaus energijos apykaitos sistema kurui panaudoja tas daleles, kurios mažiausiai reikalingos organizmui. Kaip paprastai galima atsikratyti ligos, tik trumpam laikui atsisakius maisto!

<<< Ankstesnis puslapis    Kitas straipsnis >>>   


Daugiau straipsnių apie sveikatą





Informacija surinkta iš įvairių interneto šaltinių, pateikiama pažíntiniais tikslais ir gali būti nepatikima. Prieš ja pasikliaudami, tikrinkite kituose šaltiniuose arba teiraukitės specialistų.


Vaistų ir ligų katalogas   Kontaktai

Vaistai, ligos, sveikata, kainos