Temos
Gimdos vėžys


Dažniausiai gimdos vėžys pažeidžia gimdos kaklelį ir vystosi esant erozijai, polipams ir įvairiems kitiems lėtiniams procesams. Pasitaiko, kad gimdos vėžys atsiranda dėl gimdos pažeidimų gimdant ir aborto metu. Iš pradžių gali nebūti jokių požymių, jie pasirodo augliui padidėjus. Būdinga baltosios, menstruacijų sutrikimai, kraujavimas. Skausmai atsiranda vėliau.

Gimdos vėžiui gydyti tinka:

1. Pusantro valgomojo šaukšto džiovintos čiužutės (lot. Thlaspi) užplikoma stikline verdančio vandens ir keturias valandas leidžiama prisitraukinti sandariai uždarytame inde, paskui iškošiama. Geriama po arbatinį šaukštelį kas tris ar keturias valandas 4-5 kartus per dieną. Tinka ir esant kiaušintakių uždegimui. Negalima gerti nėščioms, nes gali būti persileidimas.

2. Valgomasis šaukštas gerai susmulkintų džiovintų sibirinio bijūno (lot. Paeonia anomalae) šaknų užplikoma trimis stiklinėmis verdančio vandens, indas sandariai uždaromas ir leidžiama 30 minučių prisitraukinti. Geriama po valgomąjį šaukštą 10-15 minučių prieš valgį 3 kartus per dieną. Tibeto medicinoje bijūno šaknys įtrauktos į priešvėžinių vaistų sudėtį. Sibiro liaudies medicinoje jos vartojamos gimdos ir skrandžio vėžiui bei gimdos kaklelio erozijai gydyti.

<<< Ankstesnis straipsnis    Kitas puslapis >>>   


Daugiau straipsnių apie sveikatą





Informacija surinkta iš įvairių interneto šaltinių, pateikiama pažíntiniais tikslais ir gali būti nepatikima. Prieš ja pasikliaudami, tikrinkite kituose šaltiniuose arba teiraukitės specialistų.


Vaistų ir ligų katalogas   Kontaktai

Vaistai, ligos, sveikata, kainos