Temos
Gerklės skausmą numalšina varškės pavilgas

Puslapis: 2

Šalto pavilgo poveikis priklauso ir nuo to, kiek jūs jį laikysite. Jeigu norite, kad pavilgas ištrauktų iš organizmo karštį, turite jį keisti kas dvidešimt minučių. Tačiau jeigu dedate pavilgą vakare — lyg kviestumėte gaisrininkus gesinti liepsnojančios gerklės — tai galite sau ramutėliai miegoti. Naktį prabudę galite pavilgą nusiimti: galbūt jis jums kliudo. Tačiau pavilgas turėtų veikti mažiausiai vieną dvi valandas. Per tą laiką jis nuolat šilto ir gerina kraujotaką ryklės srityje. Tokiu būdu skatinamos natūralios organizmo gynybinės jėgos.

Tačiau jeigu ant tonzilių susidaro ir gausėja apnašos, jos tampa pilkai žalsvos ir plečiasi ryklėje bei ant gomurio lankų, temperatūra pakyla daugiau kaip 39° C —jums reikalinga gydytojo pagalba! Panašūs simptomai atsiranda susirgus pavojingąja difterija.

Kai tonzilių uždegimai dažnėja ir tampa chroniški, reikėtų pagalvoti apie operaciją. Kiekvienas uždegimas palieka randus, todėl ilgainiui tonzilės nebegali atlikti savo funkcijos. Bakterijos ir kitos nuodingosios medžiagos tada nekliudomai patenka į kraujo apytakos ratą ir gali sukelti ūmius organizmo negalavimus. Tačiau, gydytojų nuomone, devyniasdešimt procentų tonzilių šalinimo operacijų nebuvo būtinos. O kriterijus dažnai esti toks: jeigu vaikas septynis kartus per metus suserga tonzilių uždegimu, siūloma operuoti.

<<< Ankstesnis puslapis    Kitas puslapis >>>   


Daugiau straipsnių apie sveikatą





Informacija surinkta iš įvairių interneto šaltinių, pateikiama pažíntiniais tikslais ir gali būti nepatikima. Prieš ja pasikliaudami, tikrinkite kituose šaltiniuose arba teiraukitės specialistų.


Vaistų ir ligų katalogas   Kontaktai

Vaistai, ligos, sveikata, kainos