Temos
Geriausias vaistas nuo rytinio sąstingio — sausas šepetys

Puslapis: 3

Smegenys tokiais atvejais nepakankamai aprūpinamos deguonimi. Į deguonies stygių ypač jautriai reaguoja smegenų žievės nervų ląstelės: sunkia ligos forma sergantiems gali aptemti sąmonė, juos gali ištikti kolapsas. Neišvėdintose patalpose hipotonikams šiek tiek svaigsta galva, jie gali netgi alpti. O iš tiesų — tai paprasčiausia apsauginė organizmo funkcija: sureaguojama į deguonies stygių smegenyse. Juk kai gulima horizontaliai, kraujas gali nekliudomai pritekėti į smegenis.

Sutrikusios kraujotakos žmonės labai jautriai reaguoja j orą: keičiantis orams jie visada jaučiasi prastai. Todėl masažas sausu šepečiu šitiems žmonėms turėtų įaugti į kraują: į šią procedūrą reikėtų žiūrėti kaip į kasdienį, savaime suprantamą dantų valymą.

Savo sveikatą jūs pagerinsite dar ir kitais nesudėtingais Kneipo šalto vandens metodais: apsiprausimu, rankų voniomis, braidymu, apsipylimu. Tik jokiu būdu nepamirškite: šaltas vanduo tinka tik įšilusiam kūnui. Jeigu, pavyzdžiui, jūsų kojos šaltos, tai braidymas ar vaikščiojimas po šaltą rasą bus tikras peilis kraujotakai.

Karščio procedūras, tokias kaip sauna, daugelis hipotonikų pakelia sunkiai. Jie taip pat esti jautrūs šalčiui. Bet jeigu jūs mėgstate maudytis saunoje, kaitinkitės gulėdami ne ilgiau kaip dešimt minučių. Po to trumpam palįskite po šaltu dušu, nes jis puikiai veikia kraujo apytaką. Lįsti į ledinį baseiną hipotonikams nepatariama.

<<< Ankstesnis puslapis    Kitas puslapis >>>   


Daugiau straipsnių apie sveikatą





Informacija surinkta iš įvairių interneto šaltinių, pateikiama pažíntiniais tikslais ir gali būti nepatikima. Prieš ja pasikliaudami, tikrinkite kituose šaltiniuose arba teiraukitės specialistų.


Vaistų ir ligų katalogas   Kontaktai

Vaistai, ligos, sveikata, kainos