Temos
Dilgėlinė


(urticaria)

Sergant dilgėline, visą kūną ar jo dalį išberia baltos, įvairaus dydžio, pakilusios virš odos dėmės, kurias labai niežti. Jos panašios į tas, kurios atsiranda išsidilginus. Šis išbėrimas laikosi nuo kelių valandų iki kelių dienų, neretai būna pakilusi kūno odos temperatūra.

Dažniausiai dilgėline susergama, užvalgius maisto, kuriam jautrus šis žmogus, pavyzdžiui, braškių, žemuogių, kiaušinių, vėžių, žirnių ir kt. Su maistu patenka į organizmą alergenų, kurie ir sukelia tokią stiprią vegetacinės nervų sistemos reakciją, pasireiškiančią odoje. Kai kada šie alergenai patenka į organizmą su įkvepiamu oru. Tai dažniausiai įvairių žiedų dulkės.

Kartais ir pačiame organizme esantys parazitai gali sukelti tokią reakciją. Labai jautrios nervų sistemos žmonės net susijaudinę gali susirgti dilgėline. Liga linkusi dažnai kartotis.

Gydant dilgėlinę, reikia stengtis pašalinti ligą sukėlusią priežastį (alergeną). Jei nustatoma, kad tai nuo maisto, duodama vidurius paleidžiančių vaistų. Skiriama dimedrolio po 0,05 g 2 kartus per dieną, kalcio gliukonato 10% po 10 ml į raumenis, pipolfeno po 0,025, suprastino po 0,025 g 3 kartus per dieną.





<<< Ankstesnis straipsnis    Kitas straipsnis >>>   


Daugiau straipsnių apie sveikatą





Informacija surinkta iš įvairių interneto šaltinių, pateikiama pažíntiniais tikslais ir gali būti nepatikima. Prieš ja pasikliaudami, tikrinkite kituose šaltiniuose arba teiraukitės specialistų.


Vaistų ir ligų katalogas   Kontaktai

Vaistai, ligos, sveikata, kainos