Temos
|
Cholera
Sunki infekcinė liga, pažeidžianti nervų sistemą. Užkratas dažniausiai yra ligonio išmatose, vėmaluose, drabužiuose, iš ten patenka j žemę, vandenį, produktus ir kt. Epidemijos metu šia liga galima užsikrėsti valgant neplautus vaisius bei daržoves, geriant nevirintą vandenį, pieną, girą ir kt. Be to, ligos priežastys gali būti prastai nuplauta ir nepakankamai iškepta mėsa ar žuvis, nešvarūs drabužiai, netvarkingos patalpos, musės, uodai, blakės ir kiti parazitai, platinantys įvairius užkratus. Prasidėjus epidemijai reikia pasiskiepyti, paskui įdėmiai stebėti savo skrandžio būklę, nes turint nesveiką skrandį arba ėmus viduriuoti, kad ir nesmarkiai, labai lengva susirgti cholera. Tuo metu naudinga gerti arbatą su raudonu vynu arba prieš pietus išgerti taurelę degtinės. Daugiau straipsnių apie sveikatą Informacija surinkta iš įvairių interneto šaltinių, pateikiama pažíntiniais
tikslais ir gali būti nepatikima. Prieš ja pasikliaudami, tikrinkite kituose šaltiniuose arba teiraukitės specialistų.
|